Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

"Να σκιστούμε για τον τίτλο"

Μαθήματα για τις "ειδικές συνθήκες" που επικρατούν στο πρωτάθλημα έκανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε Ριέρα, Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα και Πάντελιτς, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι θα πρέπει να ματώσουν για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Μετά από δύο πολύ καλά παιχνίδια του Ολυμπιακού (όσον αφορά στο αποτέλεσμα αλλά και στην απόδοσή του) στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, οι "ερυθρόλευκοι" οφείλουν να επιστρέψουν το ίδιο δυνατοί και μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, με τον Ισπανό τεχνικό να το γνωρίζει καλύτερο από τον καθένα αυτό.

Έτσι, με τον κίνδυνο κάποιοι παίκτες του να εφησυχάσουν αλλά και ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη για την 6η αγωνιστική, ο Βαλβέρδε είχε κατ'ιδίαν συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες με τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, προκειμένου να τους κρατήσει σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Συγκεκριμένα, είχε τετ α τετ με τους Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Ριέρα και Πάντελιτς όπου τους εξήγησε τις "ειδικές συνθήκες" που επικρατούν στο πρωτάθλημα της Super League, τις δύσκολες έδρες με τους κακούς αγωνιστικούς χώρους αλλά και το δυνατό παιχνίδι από τους αντιπάλους, ενώ τους ξεκαθάρισε πως μόνο αν "ματώσουν" θα φτάσουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει.

"Εάν δεν σκιστούμε, δεν θα το πάρουμε το πρωτάθλημα", ήταν το μήνυμα του 46άχρονου τεχνικού, ο οποίος τόνισε:

"Λένε όλοι πως ήρθατε στον Ολυμπιακό γιατί θέλετε να γίνετε πρωταθλητές. Να πάρετε μαζί του τίτλους. Γελιέστε, όμως, αν πιστεύετε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι της πλάκας.

Δεν το παίρνεις, αν δεν δουλέψεις σοβαρά και δεν τα δώσεις όλα. Το επίπεδο έχει ανέβει, καλούς παίκτες έχουν φέρει κιαι άλλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός.

Πρέπει να καταλάβετε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όπως ίσως νομίζατε".


Επιπλέον, ο Ισπανός τους μίλησε για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όπου ναι μεν ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο χάρη στο πρώτο γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στο πρωτάθλημα αλλα χρειάστηκε να "καρδιοχτυπήσει" στο τέλος πριν εξασφαλίσει το πολύτιμο "τρίποντο".

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή πρωινή προπόνηση (10:30) θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (κάτι που είχε συμβεί και πριν το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου), ενώ μετά το τέλος της προπόνησης ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τον προσεχές αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Skodα Ξάνθη.


Πηγή : Sport24.gr