Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στου Champions δρόμου τα μισά...

Το πρώτο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League διεξάγεται απόψε, με 8 κρίσιμες αναμετρήσεις, που θα δώσουν ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιες ομάδες είναι έτοιμες για «αστεράκια» και το… 2011!

Μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας το Champions League είναι και πάλι στις οθόνες μας, με τη διεξαγωγή οκτώ πολύ σημαντικών αναμετρήσεων που μαγνητίζουν τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Από τη Μόσχα μέχρι τη Μαδρίτη και από το Λονδίνο έως τη Ρώμη η πανδαισία «αστέρων» θα μας καθηλώσει για μια ακόμη… Champions βραδιά!

Αναμετρήσεις που παραπέμπουν σε… τελικό όπως το Ρεάλ Μαδρίτης – Μίλαν, άλλες που αναμένεται να χαρίσουν πλούσιο θέαμα όπως το Άρσεναλ – Σαχτάρ, κι άλλες που είναι δίχως αύριο, όπως αυτή στο Άμστερνταμ μεταξύ Άγιαξ και Οσέρ συνθέτουν το μαγικό πρόγραμμα στον αστερισμό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Ευκαιρία για τα φαβορί

Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά: Στον 5ο όμιλο, τα δύο φαβορί αγωνίζονται στην έδρα τους και έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την πρόκριση στους «16». Η μεν Μπάγερν – πρωτοπόρος του ομίλου με 6 βαθμούς - θα υποδεχτεί την Ρουμανική Κλουζ στην Αλιάνζ Αρένα του Μονάχου, την ώρα που στο Ολίμπικο της Ρώμης, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι θα προσπαθήσει να κάμψει την αντίσαση των πάντα μαχητικών Ελβετών από τη Βασιλεία. Εξάλλου, οι Ελβετοί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί καθώς έχουν μείνει μέχρι στιγμής χωρίς πόντο.


Στη Μόσχα τα σπουδαία

Στο 6ο γκρουπ, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Τσέλσι και Σπαρτάκ Μόσχας έχουν κάνει το απόλυτο (2 στα 2) και μοιράζονται την 1η θέση της βαθμολογίας στον όμιλό τους. Πλέον θα χωρίσουν τις διαφορές τους στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, με τη Σπαρτάκ να υποδέχεται την ομάδα του Αντσελότι στην μόνη αναμέτρηση της βραδιά που αρχίζει στις 19.30 και όχι 21.45 ώρα Ελλάδας. Για τον ίδιο όμιλο, Μαρσέιγ και Ζίλινα σε μια αναμέτρηση που όποιος χάσει… χάνεται θα κοντραριστούν στη Μασσαλία ώστε να προσπαθήσουν να ξεκολλήσουν από το μηδέν.


Αγώνας που θυμίζει τελικό

Ακόμα πιο καυτά είναι τα πράγματα στον όμιλο φωτιά της φετινής διοργάνωσης που δεν είναι άλλος από τον 7ο όπου συμμετέχουν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, ο Άγιαξ και η Οσέρ! Στη Μαδρίτη, η «Βασίλισσα» θα φιλοξενήσει την Μίλαν, με τους Ισπανούς να έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι «ροσονέρι» μετρούν μια νίκη και μια ισοπαλία. Σίγουρα η αναμέτρηση λογίζεται ως η πιο ενδιαφέρουσα της βραδιάς και αναμένεται να καθηλώσει μπροστά στις οθόνες τους εκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο. Στον άλλο αγώνα του ομίλου στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ υποδέχεται την Γαλλική Όσέρ σε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των δύο ομάδων στη διοργάνωση.


Μονομαχία πρωτοπόρων στο Λονδίνο

Τέλος στον 8ο και τελευταίο όμιλο, τα πράγματα είναι περίπου ανάλογα με τον 6ο, όπου δηλαδή δύο ομάδες προπορεύονται έχοντας το απόλυτο των βαθμών και οι υπόλοιπες δύο είναι στον… πάτο. Αυτές λοιπόν που βρίσκονται εδώ στην κορυφή είναι η Άρσεναλ και η Σαχτάρ, δύο ομάδες που θα παίξουν απόψε μεταξύ τους στο Λονδίνο, με την ομάδα του Βενγκέρ να επιθυμεί το 3 στα 3 επί των Ουκρανών ώστε να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Συντονιστείτε λοιπόν κι απόψε για μια μαγική νύχτα «αστεριών» που θα παρελάσουν από τις οθόνες μας, για να μας δείξουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ώρα… Ευρώπης λοιπόν 10 παρά τέταρτο…


Πηγή : Gazzetta.gr