Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σεμνά, ταπεινά και με πολλή δουλειά!

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Scorelive», Σπύρος Νταγιάκος, αναλύει στο gazzetta.gr τον προσγειωμένο και συγκεντρωμένο Μανόλο Χιμένεθ και το δύσκολο έργο του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ απέφυγε τα μεγάλα λόγια και δεν έβγαλε έναν πιασάρικο τίτλο, κράτησε όμως χαμηλά την μπάλα και φρόντισε να περιγράψει με ξεκάθαρο τρόπο την επόμενη μέρα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αν δεν την καταγράψεις δεν μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα σου. Απόλυτα προσγειωμένος και συγκεντρωμένος έστειλε το βασικό μήνυμα που δεν μπορεί να είναι άλλο. Δουλειά και πάλι δουλειά και βλέπουμε.

Μόνο μέσα από συνολική προσπάθεια για βελτίωση μπορεί να βγει ο Δικέφαλος από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Μακάρι να ήταν όλα καλά και απλά να μην ήθελαν τον… Μπάγεβιτς. Μακάρι να ήταν τόσο… στημένοι οι παίκτες και όλα να άλλαζαν δια μαγείας από τη μια μέρα στην άλλη. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μια αδούλευτη ομάδα η οποία επί 22 μήνες δεν έκανε ούτε ένα βήμα μπροστά. Και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του νέου προπονητή.

Όσο κι αν οι ερωτήσεις πήγαιναν στους στόχους και στο πρωτάθλημα, που τόσο λείπει από τους Ενωσίτες, ο Μανόλο έδειξε απόλυτα προσηλωμένος σε αυτό που ήρθε να κάνει στην Ελλάδα.

Μίλησε για την πρώτη και βασική επιδίωξή του, για το κάθε ματς που οφείλει να δει ξεχωριστά από εδώ και πέρα η Ένωση και για τη βελτίωση που θα έρθει μέσα από τις προπονήσεις.

«Ακόμη και ο Μέσι που είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη δουλεύει πολύ» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει τους παίκτες του.

«Δεν Θα βάλω κάποιον από τους μικρούς για… καπρίτσιο». Και… «όλοι είναι το ίδιο, από τον Δέλλα μέχρι τον Φροξυλιά.» Λόγια που δεν ακούγονται κάθε μέρα από τους γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά που σίγουρα μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για την ομάδα.

Οι πιτσιρικάδες που πήγαν την Κυριακή στους Θρακομακεδόνες ένιωσαν πολύτιμοι και όχι… παρείσακτοι. Βλέπετε μέχρι τώρα ήξεραν πως τα φιλικά με την πρώτη ομάδα γίνονται για να δει ο πρώην προπονητής σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μεγάλοι και όχι για να αξιολογηθούν οι ίδιοι. Ο Χιμένεθ με την απόφασή του να χρησιμοποιήσει δυο ενδεκάδες με μικρούς και μεγάλους έκανε κάτι που μοιάζει πρωτοποριακό για τα δικά μας δεδομένα αλλά είναι τόσο συνηθισμένο και αυτονόητο για ομάδες όπως η Σεβίλλη. Όλοι όσοι αγωνίζονται σε μια ομάδα είναι χρήσιμοι και αξιοποιήσιμοι. Όπως και κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ότι έχει σίγουρη θέση στην ενδεκάδα ή ακόμη και στην αποστολή.

Όποιος προσπαθεί θα παίζει, όποιος δουλεύει κάθε μέρα θα παίρνει τις ευκαιρίες του. Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 14 παιχταράδες ανέδειξε ο Ισπανός στην Σεβίλλη. Τυχαίο, δεν νομίζω; Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και διάρκειας οπωσδήποτε. Επομένως όσο κοινότυπο και αν ακούγεται ο Ισπανός θα χρειαστεί πίστωση χρόνου και στήριξη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι θα ξεκινήσει με ένα πρόγραμμα που θυμίζει «γολγοθά». Με Άρη εκτός έδρας, Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και Παναθηναϊκό εντός.

Η νέα διοίκηση τελικά είχε πλάνο. Όλοι αυτοί που έσπευσαν να μιλήσουν για σπασμωδικές κινήσεις μέσα από τα όσα είπε ο Ισπανός, διαψεύστηκαν. «Ο νέος προπονητής θα δουλεύει όλη μέρα για την ομάδα» ήταν τα λόγια του Σταύρου Αδαμίδη κατά την επιστροφή της ομάδας από τη Ρωσία. Η πρώτη εικόνα του Ισπανού περιγράφει έναν νέο, φιλόδοξο και αποφασισμένο να κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει. Σήμερα είναι η μέρα γηπέδου. Η συνάντηση ΠΑΕ-Ερασιτεχνικής με τον αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη ίσως φέρει κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα για το κυρίαρχο θέμα για την ΑΕΚ.


Πηγή : Gazzetta.gr