Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Αποκτάμε ταυτότητα ως ομάδα»

Χαμηλά κρατούν τους τόνους στον Ολυμπιακό, ύστερα από τη νίκη (3-0) επί της Skoda Ξάνθης. Οι Πειραιώτες δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρεί ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα του.

Σε δύο αγωνιστικές είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά πρώτα υπάρχει το παιχνίδι με τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς και στη συνέχεια θα κοιτάξουν το ματς με το «τριφύλλι».

Πάντως, ο Βαλβέρδε δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες μετά τη νίκη στα Πηγάδια. «Μπράβο σας, κάνατε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ακολουθήσατε όσα είχαμε πει και πετύχαμε μία πολύ όμορφη και σημαντική νίκη», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός, ο οποίος θεωρεί ότι σταδιακά οι παίκτες αποκτούν ταυτότητα στο παιχνίδι τους.

«Είναι πολύ σημαντικό που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορούμε να βγάλουμε πολλά από τα στοιχεία που θέλω μέσα στο παιχνίδι. Αποκτάμε ταυτότητα και χαρακτήρα ως ομάδα και αυτό είναι πιο σημαντικό. Ίσως σημαντικότερο και από μία νίκη», ανέφερε ο 46χρονος προπονητής σε ανθρώπους του Ολυμπιακού, κατά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, και συνέχισε:

«Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι μου στην Ξάνθη. Είχαμε κερδίσει με ένα γκολ του Ντιόγο, όταν τελείωνε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό που καταφέραμε να κερδίσουμε με τόσο ευρύ σκορ και ειδικά σε παιχνίδι εκτός έδρας. Σε αυτού του είδους τια αναμετρήσεις δείχνεις εάν έχεις την ικανότητα και τη δύναμη να διεκδικήσεις και να πάρει τον τίτλο. Εμείς όχι μόνο καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά αποδώσαμε και όμορφο ποδόσφαιρο, δείχνοντας ότι δημιουργούμε χαρακτήρα για τα δύσκολα ματς που έρχονται».

«Έτσι τα βάζει ο Μέσι»!

Εν τω μεταξύ, ο Βαλβέρδε συνεχάρη τον Γιάννη Φετφατζίδη για το πρώτο γκολ που πέτυχε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο «Τσινγκούρι» του ζήτησε να δουλέψει περισσότερο για να δείξει τον πραγματικό του εαυτό στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι περιμένουν πολλά από εκείνον. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιμπαγάσα έχει από κοντά τον νεαρό διεθνή άσο και τον είχε συμβουλέψει να κάνει την κίνηση που έκανε στο τέρμα που σημείωσε στα Πηγάδια, όπως κάνει ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα. Δηλαδή, να κινείται από δεξιά και να συγκλίνει προς τα μέσα, σουτάροντας με το δεξί.

Επιστρέφει ο Μοϊσές

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού, αφού χθες είχαν πάρει ρεπό από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικό περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μοϊσές Ουρτάδο. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών, ο 29χρονος μέσος αναμένεται σήμερα ή αύριο να μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Καταλανός θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον κυριακάτικο (20:30, ΝΕΤ) αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη.

Όσον αφορά την κατάσταση του Ριέρα και του Μιραλάς, οι γιατροί της ομάδας θεωρούν πως δύσκολα θα χάσουν το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς. Τέλος, ο Μήτρογλου ταλαιπωρείται από περιαμυγδαλικό φλέγμονα και θα μείνει στο νοσοκομείο μέχρι και 48 ώρες για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης


Πηγή : Sport-fm.gr