Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Όλοι κρίνονται…

Μεταμόρφωση εδώ και τώρα απαιτεί ο Νικόλας Πατέρας στον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα της ομάδας στη συνάντηση με τους Νίκο Νιόπλια, Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας, ενώ έστειλε το μήνυμα πως όποιος δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις θα… πληρώσει.


«Θέλω να δω και πάλι την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Αυτό που είδα στο ντέρμπι δεν ήταν ομάδα και μου ήρθε να κλείσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου. Η εικόνα μας ήταν απαράδεκτη, με τρομερή χαλάρωση κι έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας. Η ΑΕΚ έπαιζε με τα δεύτερα και μας νίκησε με το πάθος της, ενώ οι δικοί μας ακριβοπληρωμένοι παίκτες περπατούσαν», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και κάλεσε στους τρεις υπεύθυνους της ομάδας να πάρουν μέτρα. «Σφίξτε τα λουριά, πάρτε κεφάλια αν χρειαστεί, ανεξάρτητα από ονόματα και θα έχετε τη στήριξη της διοίκησης. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποδίδει με βάση την αξία του ρόστερ του. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία». Ο Νικόλας Πατέρας αναμένεται να περάσει και ο ίδιος από την Παιανία για να μιλήσει στους παίκτες και να τους φέρει προ των ευθυνών τους.

Θέμα απομάκρυνσης του Νίκου Νιόπλια δεν υπάρχει, αλλά το ντέρμπι θα αποτελέσει κριτήριο για το μέλλον του. Στο μεταξύ, εφόσον συνεχιστεί η ίδια εικόνα από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ίσως υπάρξουν εκκαθαρίσεις στο ρόστερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ήδη έχει αποφασιστεί να αποκτηθεί ένας αριστεροπόδαρος μέσος κι ένας επιθετικός που θα αποτελεί εναλλακτική λύση του Σισέ.

Παράπονα από Νιόπλια

Έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες για την εικόνα τους στο ντέρμπι έκανε ο Νίκος Νιόπλιας. «Δεν είχαμε συγκέντρωση και πάθος, ενώ δεν δείξαμε την ανωτερότητά μας στο γήπεδο. Ξέρω πως υπάρχει κούραση και απουσίαζαν κάποιοι παίκτες, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να αλλάξει η εικόνα», είπε ο 45χρονος προπονητής, ενώ έκανε συστάσεις και για τις ευθύνες που ζητούσαν οι παίκτες μεταξύ τους στη διάρκεια του αγώνα. «Δεν είδα ομαδικότητα, φωνάζατε ο ένας στον άλλο κι αντί να βοηθήσετε τον συμπαίκτη σας, κοιτούσατε να ρίξετε αλλού τις ευθύνες. Αυτό προκαλεί εκνευρισμό και δεν μπορείτε να έχετε καθαρό μυαλό», ανέφερε.

Με αλλαγές στην Κοζάνη, με Γκοβού στο ντέρμπι

Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη απέναντι στην Κοζάνη για το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρουν θέση οι Καρνέζης, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Καντέ, Πλεσί, Σεϊταρίδη και Πετρόπουλος, ενώ χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο Γκοβού προκειμένου να βρει αγωνιστικό ρυθμό εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο, όπου υπολογίζεται ακόμη και για την ενδεκάδα. Κάποιοι από τους «βασικούς» θα μείνουν εκτός αποστολής για να πάρουν ανάσες στο παιχνίδι της Κοζάνης. Απόντες από το προσεχές ματς, αλλά και το ντέρμπι πρωταθλήματος θα είναι σίγουρα οι Νίνης και Λέτο, που συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα.

* Σήμερα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτά τιμώνται από 15 μέχρι 60 ευρώ και οι άνθρωποι της ΠΑΕ αισιοδοξούν πως το ΟΑΚΑ θα γεμίσει, παρά την απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου από τα τελευταία αποτελέσματα.



Πηγή : Sport-fm.gr