Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χιμένεθ: «Τους δέσαμε κόμπο»!

Ο Μανόλο Χιμένεθ... αποθέωσε τους παίκτες του για τη νίκη και την εμφάνιση, ενώ τόνισε πως «δέσαμε κόμπο τον Παναθηναϊκό. Τον ελέγξαμε».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού:

Καλησπέρα. Θεωρώ ότι η ανωτερότητα μιας ομάδας κόντρα σε μια άλλη μόνο μέσα στο γήπεδο μπορεί να το δείξει. Το δείξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να βάλω 20 στους παίκτες μου με άριστα το 10. Έδειξαν πάθος, αποφαστικότητα, κουράγιο. Δεν τσιγκουνεύτηκαν ούτε μια προσπάθεια, κάποιοι τραυματίστηκαν κιόλας. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο που μας βοήθησε να βάλουμε το γκολ. Νικήσαμε δύο πολύ σημαντικά ματς κρατώντας το μηδέν πίσω, αλλά δεν κάναμε τίποτα. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, με την καρδιά το κάνουμε. Για τον σύλλογο και τον κόσμο.

Ποιο ήταν το κλειδί σε τακτικό επίπεδο;

Σε όλους αυτούς που αγαπάνε την τακτική, ξεκινήσαμε με 4-3-3 με κάποιες παραλλαγές, έχοντας δύο παίκτες που έπαιζαν διαγώνια, όπως ο Τζιμπούρ και ο Μπερνς, και δύο πίσω από τον Καφέ και τον Γκερέιρο. Δύο... σωματοφύλακες, ο Μάκος και ο Λαγός.
Ένας πολύ μεγάλος παίκτης όμως, ο Σισέ, είχε ένα σουτ στην εστία. Στο 41' έκανε ένα σουτ στην εστία ο Παναθηναϊκός. Πέρα από το πάθος έχουμε πίστη, πειθαρχία. Και κυρίως παίζουμε με ελεύθερο μυαλό όταν κάνουμε επίθεση. Η νίκη δεν ανήκει στους προπονητές αλλά στον κόσμο, στους παίκτες και σε όλο το προσωπικό της ομάδας. Είναι πάντα εκεί δίπλα μας, και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.

Είχατε πει πως περιμένετε να δείτε από τους παίκτες σας να κυλά στις φλέβες τους αίμα και όχι νερό...

Κοιταχθήκαμε στα μάτια και είδα γενναιότητα. Όταν κάποιος κρίνει έναν ποδοσφαιριστή όταν δίνει τα πάντα ακόμη και όταν δεν του βγαίνει τίποτα, είναι άδικο. Τους είπα να απολαύσουν το παιχνίδι και να γυρίσουν σπίτι και -όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα- να ήταν ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους. Το έκαναν. Και νίκησαν. Ακόμη καλύτερα.

Θα βγαίνει ομάδα για τον Πανιώνιο;

Κάναμε στον Άρη δύο αλλαγές, στο Βέλγιο μία πριν από το παιχνίδι, μέσα στο ματς Ντιόπ και Σκόκο και σήμερα από το 60' μέχρι το 70' κάναμε δύο. Ζητάω πολλά, αλλά δεν μπορώ να δω το ποδόσφαιρο αλλιώς. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Είπα ότι δεν θα μπω ποτέ στη δουλειά που έκαναν οι άλλοι προπονητές. Δεν ήξερα τι σχεδιασμός είχε γίνει και η φιλοδοξία μου με αναγκάζει να ζητάω πολλά. Αν όλα πάνε καλά τον Δεκέμβριο να δούμε την ΑΕΚ που ζητάμε.

Περιμένατε έτσι τον Παναθηναϊκό;

Δέσαμε κόμπο τον Παναθηναϊκό. Τον ελέγξαμε. Τον ξέραμε. Εγώ και οι συνεργάτες μου κινούμαστε γρήγορα για να μάθουμε τις ελληνικές ομάδες. Πιστέψτε με, δεν τους αφήνω ούτε καν να κοιμούνται, με τη βοήθεια του καφέ. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που πιστεύαμε ότι θα κάνει. Καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τις απευθείες πάσες στον Σισέ. Καθαρίσαμε και τις δεύτερες μπαλιές. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και άλλα γκολ. Ίσως να υπήρχε και ένα πέναλτι στον Τζιμπούρ. Φάνηκε στο τέλος η κούρασή μας και ο Παναθηναϊκός πίεσε. Ταπεινά, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής τους ήταν ο Τζόρβας. Τρεις καταπληκτικές αποκρούσεις.

Τι έχουν οι τραυματίες;


Ο Ντάντομο δεν έχει κάνει προετοιμασία, είχε μια κράμπα. Ήταν μεγάλο το διάστημα της αποχής. Ο Μάκος επίσης έχει ενόχληση στον προσαγωγό και ο Γκερέιρο κράμπα και αυτός. Κουράστηκε και του βγήκε βάρος. Δεν είναι κάτι σοβαρό, τον Μάκο θα τον δούμε αύριο.

Ο Δέλλας είχε πρόβλημα και αυτός;

Με παίκτες σαν τον Δέλλα, τον Καφέ και τον Λυμπερόπουλο τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Άντεξαν, κράτησαν χαρακτήρα. Ξέρουν ότι με αυτές τις απουσίες πρέπει να κάνουν έξτρα δουλειά.


Πηγή : Gazzetta.gr