Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΑΡΗΣ 2 - 1

Ο Ρουίς έκανε ξανά το χρέος του. Βρήκε δίχτυα, αλλά δεν ήταν αρκετό για φύγει ο Άρης από το Τροντχάιμ με θετικό αποτέλεσμα, μια και ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρόζενμποργκ.

Ο Ρουίς δεν ήταν αρκετός για να έρθει η... άνοιξη στο Τροντχάιμ για τον Άρη. Το γκολ του άσου της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν έφτασε για να δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα, καθότι έχασε δίκαια με σκορ 2-1 από τη Ρόζενμποργκ. Οι παίκτες του Κούπερ είχαν προβλήματα σε όλες τους τις γραμμές και έτσι επήλθε η ήττα...

Το πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος ο Άρης ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά απέναντι στη Ρόζενμποργκ. Προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις και περιόρισε αρκετά την ομάδα της Νορβηγίας.

Μόλις οι δύο ομάδες άρχισαν να… ζεσταίνονται είχαν αμφότερες ευκαιρίες για γκολ. Στο 11' μετά από ένα καλό σουτ του Ρουίς η μπάλα ύστερα από παρέμβαση του γκολκίπερ της Ρόζενμποργκ πέρασε κόρνερ.

Στο 29' ο Ίβερσεν έκανε ένα ωραίο μακρινό σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σηφάκης. Στο 31' το σουτ του Μίσελ πέρασε άουτ ενώ στο 32' ο Σηφάκης απέκρουσε με γροθιές το σουτ του Ίβερσεν.

Ολιγωρία της άμυνας του Άρη και γκολ!

Μία αμυντική ολιγωρία του Άρη έφτανε και περίσσευε για τη Ρόζενμποργκ για να σκοράρει. Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν στο 37' έπειτα από σέντρα του Ντορσίν.

Η μπάλα άλλαξε πορεία καθότι βρήκε στο κεφάλι του Βανγκέλι και ύστερα από λάθος της άμυνας του Άρη ο Μόλντσκρεντ πετάχθηκε και με σουτ έκανε το 1-0. Την κύρια ευθύνη στη συγκεκριμένη φάση την έφερε ο Γκιάρο, που άφησε αφύλαχτο τον αντίπαλο παίκτη.

Γρήγορη απάντηση Άρη!

Ο Άρης όμως δεν πτοήθηκε από το γκολ αυτό. Πέρασε στην… αντεπίθεση και σκόραρε, κάνοντας το 1-1 στο 43'. Ο Χαβίτο μπήκε μες στη μικρή περιοχή της Ρόζενμποργκ και έδωσε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ρουίς, που με προβολή έκανε το 1-1.

Πίεση της Ρόζενμποργκ

Η Ρόζενμποργκ μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να πάρει ξανά το… πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι Νορβηγοί έδειχναν να πατάνε πιο καλά στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Στο 59' ένα καλό σουτ του Ανάν μπλοκαρίστηκε από τον Σηφάκη με 2η προσπάθεια. Οι Νορβηγοί εξακολούθησαν να πρεσάρουν πολύ και δικαιώθηκαν τελικά λίγα λεπτά μετά.

Ανωτερότητα των Νορβηγών και γκολ

Στο 67' έγινε το 2-1 με σκόρερ τον Πρίτσα, που έστειλε την μπάλα με το σουτ του στη γωνία του Σηφάκη. Η ασίστ ήταν πάλι του ιδιαίτερα καλού σήμερα Ντόρσιν.

Οι Νορβηγοί ήταν καλύτεροι του Άρη και στη συνέχεια απείλησαν και πάλι. Στο 73' ο Μόλντσκρεντ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από πάσα του Ντόρσιν βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Ο Άρης από μέρους του απώλεσε μία καλή ευκαιρία στο 88' με το σουτ του Τσέζαρεκ που πέρασε λίγο άουτ.

Man of the match: Ο Ντόρσιν. Ο αρχηγός της Ρόζενμποργκ έβγαλε τις ασίστ και για τα δύο γκολ της ομάδας του. Έπαιξε ιδιαίτερα καλά και βοήθησε δημιουργικά και επιθετικά την ομάδα του. Ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκινούσαν οι πιο πολλές ενέργειες της ομάδας του και που απειλούσε αρκετά με τις πλαγιοκοπήσεις του.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Άρη δεν λειτούργησε όπως έπρεπε στις φάσεις των δύο γκολ. Κυρίως στο πρώτο τέρμα της Ρόζενμποργκ είχε τελείως λανθασμένη αντίδραση. Γενικά σήμερα είχε αρκετά προβλήματα, κυρίως στην επανάληψη. Εκτός αυτού, η ομάδα του Κούπερ δεν ήταν όσο καλή έπρεπε και δημιουργικά αλλά και επιθετικά.

Στο ύψος του: Από τον Άρη θετική παρουσία είχαν τόσο ο Σηφάκης, όσο και οι Χαβίτο και Ρουίς. Ο πρώτος δεν φέρει ευθύνη για τα τέρματα και γενικά είχε καλές επεμβάσεις, ενώ οι άλλοι δύο συνέβαλαν σημαντικά στον επιθετικό τομέα. Από εκεί και πέρα προσπάθησε αρκετά και ο Πρίττας. Από τη Ρόζενμποργκ ξεχώρισαν οι σκόρερ της, Μόλντσκρεντ και Πρίτσα, ενώ πάλεψε και ο Ίβερσεν.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ρονάλντο Γκιάρο στη φάση του γκολ της Ρόζενμποργκ. Γενικά σε αυτήν τη φάση όλη η άμυνα του Άρη δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Έρικ Μπράμχααρ ήταν αρκετά θετικός στον σημερινό αγώνα. Δεν έκανε ιδιαίτερα λάθη. Ελέγχεται πάντως για τη φάση που ο Πρίτσα ρίχνει κάτω τον Γκιάρο.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Ρόζενμποργκ ήταν ανώτερη του Άρη στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε πάρα πολύ την ομάδα της Θεσσαλονίκης και είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ο Άρης πάλεψε αλλά… προδόθηκε κυρίως από την άμυνά του. Ακόμη και έτσι πάντως, ο Άρης θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι διαφορετικό απόψε...

Συνθέσεις ομάδων

Ρόζενμποργκ: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Άναν, Μπιάρσμιρ, Μόλντσκρεντ (90' Όλσεν), Ντεμίντοφ, Ίβερσεν, Σκίελμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα (85' Γιάμφταλ).
Άρης: Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο (82' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (62' Τσέζαρεκ), Φατί (70', Μίσελ), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας.


Πηγή : Gazzetta.gr