Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Χιμένεθ: «Έτοιμος για την πρόκληση»

Αποφασισμένος να πετύχει και να αφήσει τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ έρχεται στην Αθήνα, πιθανότατα απόψε, ο Μανόλο Χιμένεθ. Η συμφωνία με τον 46χρονο τεχνικό οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και απομένουν απλώς οι υπογραφές στα συμβόλαια. «Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Αδαμίδη και ο πρόεδρος έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο που του παρουσίασα και τη φιλοσοφία μου. Είχα πει από την αρχή ότι με ενδιαφέρει η προοπτική της ΑΕΚ και τη βλέπω σαν πρόκληση στην καριέρα μου», δήλωσε στη «SportDay» ο νέος τεχνικός της «Ένωσης».

Ο Ανδαλουσιανός προπονητής συμφώνησε για διετές συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει για τον ίδιο 925.000 ευρώ για το υπόλοιπο της περιόδου και 1 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν, καθώς επίσης και σημαντικά μπόνους (500.000 ευρώ για κατάκτηση πρωταθλήματος ή εισόδου στους ομίλους του Champions League, 100.000 ευρώ για κατάκτηση Κυπέλλου και 75.000 ευρώ για πρόκριση στους «32» του Europa League). Θα τον ακολουθήσουν τρεις συνεργάτες του, ο Χεσούς Καλντερόν (βοηθός), ο Χουάν Λοθάνο (γυμναστής) και ο Μιγκέλ Μορίγια (ψυχολόγος που θα συμμετέχει στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις), που είχαν δουλέψει μαζί του στη Σεβίλλη.

Έρχεται έτοιμος

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΑΕΚ με προπονητή, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ έρχεται διαβασμένος στην Αθήνα. Το τελευταίο τριήμερο ο Ισπανός προπονητής παρακολούθησε και ανέλυσε όλους τους αγώνες της ομάδας διαμορφώνοντας άποψη για το υλικό, τα ατού και τις αδυναμίες της. Ο 46χρονος τεχνικός θα εφαρμόσει στην ΑΕΚ τα δύο συστήματα που είχε καθιερώσει και στη Σεβίλλη, το 4-4-2 και το 4-2-3-1, όπως είπε στον Σταύρο Αδαμίδη στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο.


Πηγή : Sport-fm.gr