Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ 21:45 MEGA Προκριματικά Euro 2012

Την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2012 θα κυνηγήσει η Εθνική Ελλάδας, στον αποψινό αγώνα με τη Λετονία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45, Mega / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θέλουν να προσφέρουν θέαμα εφάμιλλο των U2, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και να πάρουν το σημαντικό «τρίποντο». Ύστερα από τις αποχωρήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, οι διεθνείς πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να δείξουν πως πάνω από όλα έχει σημασία η ομάδα.

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση ο Σάντος έριξε το βάρος στην εκτέλεση των στημένων φάσεων. Εκτελεστές ήταν οι Καραγκούνης, Νίνης και Τζαβέλλας, κάτι που δίνει και μια αίσθηση ότι, πέραν του σίγουρου για το αρχικό σχήμα Καραγκούνη, και οι άλλοι δύο παίκτες έχουν πλέον σαφώς αυξημένες πιθανότητες έναντι άλλων για τη συμμετοχή στο αρχικό σχήμα.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια των Σηφάκη, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Κατσουράνης, Τζιόλης και Καραγκούνης. Δεξί χαφ θα είναι ο Νίνης (ή Σαλπιγγίδης), αριστερό ο Κονέ (ή Σαλπιγγίδης) και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν Τζόρβας, Βύντρα, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Σαμαράς, Καφές, Φετφατζίδης και Λυμπερόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών είναι ο Σαμαράς, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος.

Η βραδιά του «Κάρα»!

Ο Γιώργος Καραγκούνης γίνεται σήμερα ο 3ος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής που συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο. Ελπίδα όλων αυτό το προσωπικό επίτευγμα να φέρει το ίδιο... γούρι που είχε φέρει η 100ή συμμετοχή του Ζαγοράκη (3-1 το Καζακστάν στο Καραϊσκάκη), αλλά και το αντίστοιχο ρεκόρ του Μπασινά (2-1 το Ισραήλ στο Παγκρήτιο). Θα χρειαστούν η μαχητικότητα και η εμπειρία του σε ένα παιχνίδι που οι απουσίες στην επίθεση μεγαλώνουν τον δείκτη δυσκολίας του.

Πώς θα αγωνιστούν οι Λετονοί

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Αλεξάντρ Στάρκοφς τη Λετονία απέναντι στην Εθνική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο 55χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει τους Βάνις (τερματοφύλακας), Κλάβα (δεξί μπακ), Γκορκς, Ιβάνοφς (στόπερ), Ζίρνις (αριστερό μπακ), Κάουνα (δεξί χαφ), Λάιζανς, Αστάφιεφς (στο κέντρο), Ρούμπινς (αριστερό χαφ), Βερπακόφσκις και Ρούντνεφς (επιθετικό δίδυμο). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κολίνκο, Μίχαντιουκς, Ζιγκάγιεφς, Φερτόφς, Λάζντινς, Κάρλσονς, Περεπλότκινς, Γκρέμπις και Σμιρνόφς . Εκτός έμειναν οι Ράφαλσκις και Σμιρνόφς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών είναι ο Μίχαντιουκς, ο Βερπακόφσκις και ο Κλάβα.


Πηγή : Sport-fm.gr