Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Και τώρα...Σιένα!


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο TOP 16 ο Ολυμπιακός, αφού πήρε μια ξεκούραστη νίκη απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας με 78-64. Οι Πειραιώτες δεν συνάντησαν προβλήματα απέναντι στους Λιθουανούς του Ηλία Ζούρου και έστειλαν…μήνυμα στην Σιένα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην φάση των νοκ άουτ που οδηγούν στην Βαρκελώνη. Εξαιρετικός ο Νεστέροβιτς (20 πόντοι), πολύ καλό παιχνίδι και ο Χαλπερίν (12 π.).

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, δίνοντας την ευκαιρία στους Λιθουανούς να τρέξουν στο γήπεδο και να μπουν μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου στα πρώτα τρία λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ (2-6) αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και με μπροστάρηδες τους Γκόρντον και Τεόντοσιτς το σκορ έγινε γρήγορα γρήγορα 13-6, με ένα σερί 11-0. Ο Έλληνας τεχνικός της Ζαλγκίρις έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, κάτι που απέδωσε, αφού με ένα σερί 8-2, το σκορ έγινε 15-14. Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (19-20).

Στην δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, αλλά έπεφταν συνεχώς στο λιθουανικό τοίχος. Η διαφορά έμενε στο καλάθι, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει καμία από τις δύο. Ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα μικρό σερί 6-0 (37-31), με την Ζαλγκίρις σε εκείνο το σημείο να μην βρίσκει τις λύσεις που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και διατηρούσαν σταθερά μια διαφορά 7 πόντων, με όσους έληξε και το πρώτο ημίχρονο (41-34).

Στην επανάληψη, το παρκέ έγειρε…απότομα, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν ακατάπαυστα και τους Λιθουανούς απλώς να παρακολουθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες της Ζαλγκίρις δεν πέτυχαν πόντο σε περίπου τέσσερα λεπτά, την ώρα που ο Νεστέροβιτς έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια, με την διαφορά να αρχίζει να παίρνει διαστάσεις (58-49 το τρίτο δεκάλεπτο) με τον Σέρβο να πετυχαίνει τους 12 από τους συνολικά 17 πόντους της ομάδας του στην τρίτη περίοδο!

Κάπου εκεί, οι Λιθουανοί προσπάθησαν να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση, μήπως και καταφέρουν και αποσπάσουν κάτι από το παιχνίδι. Το καλύτερο πάντως που μπόρεσαν να κάνουν, ήταν να κρατήσουν την διαφορά στους 9 πόντους (66-57) και από κει και πέρα, η διαφορά εκτοξεύτηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαζαν το ένα καλάθι μετά το άλλο, με την Ζαλγκίρις να κολλάει στους 57 πόντους για αρκετή ώρα. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 19 πόντους (76-57) με τους φιλοξενούμενους να μαζεύουν απλώς την διαφορά, η οποία κυμαινόταν μεταξύ των 14 με 16 πόντων μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με το τελικό 78-64 να βρίσκει τους Πειραιώτες έτοιμους για την πρόκληση της Σιένα.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4 (7 ασίστ), Νεστέροβιτς 20, Σπανούλης 10, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 5 (1), Χαλπερίν 12 (5 ασίστ), Λούκας 12 (6 ριμπάουντ)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Ηλίας Ζούρος): Μπράουν 7 (1), Τσάπιν, Πότσιους 5 (1), Καλνιέτις 16, Ντελινινκάιτις 8 (2), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 8 (7 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 8 (8 ριμπάουντ), Κόλινς 4 (6 ασίστ), Πλέιστεντ 11 (10 ριμπάουντ)

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-34, 58-49, 78-64

Διαιτητές: Χοσέ Μαρτίν, Ρομπέρτο Κιάρι, Όλεγκς Λάτισεβς

Πηγή: sportaction.gr
Γιώργος Βαρβιτσιώτης