Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Διέλυσε" τη Σιένα και όλα τα "κοντέρ"!


Σε ένα παιχνίδι που δεν θύμιζε μπάσκετ αλλά «βόλτα στο διάστημα» ο Ολυμπιακός «διέλυσε» την Σιένα στο ΣΕΦ με 89-41, σπάζοντας παράλληλα τόσο το αμυντικό ρεκόρ ημιχρόνου όσο και το αμυντικό ρεκόρ συνολικά στην ιστορία της Ευρωλίγκα, με παθητικό 41 πόντους, καθώς και το ρεκόρ διαφοράς στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με τον τρόπο αυτό, ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Κορυφαίους για τους Πειραιώτες ο Μπουρούσης με 14 πόντους, χωρίς όμως κανένας «ερυθρόλευκος» να υστερήσει.

Το ματς, Πηγή από Sday.gr

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο ματς. Κατάφερε να προηγηθεί 9-0 μετά από σχεδόν 3΄αγώνα με την Σιένα να μην μπορεί να βρει λύση στην επίθεσή της. Μπουρούσης και Σπανούλης οδηγούσαν την «ερυθρόλευκη» επίθεση με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 17-0 στα 5΄. Το πρώτο καλάθι της Σιένα μπήκε από τον Ζήση 1.30΄ πριν το τέλος της περιόδου. Το τελικό 24-4 έδειχνε ότι στο πρώτο δεκάλεπτο στο παρκέ του ΣΕΦ υπήρχε μία ομάδα μόνο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Σιένα συνέχισε να μοιάζει χαμένη. Λάθη, τραγικά ποσοστά και χώρος στον Ολυμπιακό να τρέξει έκαναν γρήγορα το σκορ 31-4. Το 0/18 σουτ δύο πόντων των Ιταλών τα έλεγε όλα και ο Ολυμπιακός είχε μετατρέψει το ματς σε προπόνηση. Ένα καλάθι και φάουλ του Γκόρντον έφερε την διαφορά στο +30 στα μισά της δεύτερης περιόδου και λίγο στο ημίχρονο στο 47-9!

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Σιένα εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει στόχο. Τα ποσοστά της ήταν τραγικά και ο Ολυμπιακός το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει την διαφορά σε… πρωτόγνωρα για τα δεδομένα της διοργάνωσης νούμερα. Το πρώτο καλάθι της Σιένα στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε στα 5΄με το σκορ να είναι στο 55-11. Το 61-22 της τρίτης περιόδου έδειχνε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κοντά σε ένα μεγάλο ρεκόρ.

To τελευταίο δεκάλεπτο είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα με την διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 52 πόντους (77-25). Πελεκάνος και Κατσίβαλης πήραν χρόνο συμμετοχής και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει γνωστό το τελικό σκορ που ήταν το 89-41.

Τα δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11, Μπουρούσης 14, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Κατσίβελης 7, Χαλπερίν 7, Γκόρντον 7.

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5, Χέρστον 10, Καραρέτο 3, Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς, Καουκένας, Ρες, Αγκιντέλε, Γιάριτς, Στόουνρουκ, Μος.

Διαιτητές: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία).

Γιώργος Βαρβιτσιώτης