Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και τώρα, σχεδιασμός για του χρόνου!


Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδος για την σαιζόν 2010-2011. Η χθεσινή του νίκη επί της ΑΕΚ με 6-0 σφράγισε ίσως τον πιο «γλυκό» τίτλο που έχει πάρει ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Όμως δεν ήταν απλά μια επισφράγιση, ούτε μια απλή νίκη και φυσικά δεν ήταν ένα πρωτάθλημα σαν όλα τα άλλα.

Ήταν το 38ο! Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κατακτήσει συνολικά 37. Αυτό από μόνο του αποτελεί ρεκόρ. Καθώς και τα όποια άλλα στατιστικά στοιχεία που είναι υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Το πιο σημαντικό γεγονός είναι το τι σημαίνει αυτή η ιστορική νίκη κόντρα στην «Ένωση». Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα κερδίζοντας και τους υπόλοιπους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Ο Βαλβέρδε τελικά δεν είναι και τόσο loser στα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος φέτος σε βασικούς τομείς οι οποίοι οδηγούν στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός χθες ξέσπασε κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια ομάδα η οποία έχει παίκτες που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΑΕΚ και τι Δικέφαλος Αετός. Παράλληλα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν χρειάζεται την βοήθεια «κανενός» για να πάρει τον τίτλο γιατί πολύ απλά αν αποδώσει, τον παίρνει.

Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του Μάρτη και τη στιγμή που κάποιες ομάδες «παλεύουν» για τα πλέι οφ και για την παραμονή, ο Ολυμπιακός έχει όλη την άνεση να σχεδιάσει τη νέα χρονιά. Αυτό σημαίνει πως στη νέα σαιζόν τα λάθη δεν συγχωρούνται. Πρέπει να γίνει σωστή οργάνωση από διοίκηση και προπονητή, σωστές μεταγραφές στις θέσεις που πονά ομάδα αλλά και κάποιες που να είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ γιατί πολύ απλά και ας μην κρυβόμαστε, αυτή η ομάδα δεν κάνει για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει. Άντε να υπάρχουν δυο-τρεις αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, παραπάνω όχι.

Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τους «Πειραιώτες» γιατί πλέον ασκείται πολύ πίεση. Κάθε απόφαση που θα παρθεί στη συνέχεια θα είναι κρίσιμη, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ κινήσεις!!!

Γιώργος Βαρβιτσιώτης