Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Άστο καλύτερα!


Μπορεί να μην πραγματοποίησε τόσο «άθλια» εμφάνιση ανάλογη της περασμένης Πέμπτης στο ΣΕΦ, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει την Σιένα ούτε στη Τοσκάνη. Οι Ιταλοί, επικράτησαν με τελικό σκορ 81-72, και πλέον έχουν το πάνω χέρι σε ότι σχετίζεται με την πρόκριση στο final 4 της Βαρκελώνης μιας και έκαναν το υπέρ τους 2-1 στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός, μπορεί να μην εντυπωσίασε στο πρώτο ημίχρονο, είχε όμως θετική παρουσία και «κρατιόταν» κοντά στην διεκδίκηση του ματς. Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν εφιαλτικό για τους παίχτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, μιας και εξαιτίας των πολλών ανίατων λαθών τους αλλά και των χαμένων ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 21-13. Προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα η πειραϊκή ομάδα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 7 πόντους τη διαφορά, 2 και κάτι πριν το τέλος του αγώνα(77-70).

Για τους νικητές, ο κορυφαίος ήταν ο πρώην ΝΒΑer, Μάρκο Γιάριτς με 24 πόντους 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν για ακόμη μια φορά οι Λαβρίνοβιτς και Καουκένας που πέτυχαν από 15 πόντους. Για την ελληνική ομάδα, το κουπί στην επίθεση τράβηξαν οι Νεστέροβιτς με 16 και Σπανούλης με 15.

Αυτό που προβληματίζει ωστόσο, δεν είναι το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» μειονεκτούν στις νίκες της σειράς, αλλά το γεγονός ότι δείχνουν αδιάφοροι και πολύ νευρικοί μέσα στο παιχνίδι τους. Το δύσκολο δεν είναι να κάνει το «come back” ο Ολυμπιακός, το δύσκολο είναι να καταφέρει να…., «ξυπνήσει» και να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η πολύ "καυτή" ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο της Σιένα για ακόμα ένα ματς της.

Την προσεχή Πέμπτη, θα δούμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι…

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 39-37, 60-50, 81-72.

ΣΙΕΝΑ (Πιανιτζιάνι): Ζήσης 4, Χέρστον 2, Καραρέτο, Ράκοβιτς 5,Λαβρίνοβιτς 15 (3), Καουκένας 15 (1), Μικελόρι 2, Ακιντέλε, Γιάριτς 24 (2), Στόουνρουκ 3 (1), Μος 11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 15 (1), Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν 5 (1), Παπανικολάου 6 (2), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 2, Χαλπερίν 5(1), Γκόρντον 9.

Πηγή: sportsview.gr