Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κινδινεύει με υποβιβασμό η Κόρινθος!


Μπορεί η Κόρινθος να κάνει τεράστια προσπάθεια για να ανέβει στην Φούτμπολ Λιγκ (αν και έχει δύο συνεχόμενες ήττες στα τελευταία δυο ματς), όμως ακόμα και να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όχι μόνο δεν θα συμβεί αυτό, αλλά θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή θα υποβιβαστεί.

Ο λόγος; Απλός! Σύμφωνα με απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, εάν η ομάδα του Ισθμού δεν τακτοποιήσει οικονομικές οφειλές προς ποδοσφαιριστές που είχε παλιότερα στις τάξεις της, πέραν του προστίμου, θα μηδενίζεται και θα της αφαιρούνται τρεις βαθμοί σε κάθε ματς.

Παρόμοιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και ο Ιωνικός.

Αναλυτικά:

«Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΑΝΤΡΕΪ ΝΙΚΟΛΟΦ ΑΝΤΡΕΕΦ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ». Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την ανταίτηση του Τ.Α.Π. κατά του ποδοσφαιριστή. Υποχρεώνει το καθού – ανταιτόν να καταβάλλει στον αιτούντα – καθού η ανταίτηση, το τελεσιδίκως επιδικασθέν ποσό των 830,00 ευρώ (καθαρά) και των 12.000,00 ευρώ (άνευ φόρων), με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής και μέχρι την εξόφληση, πλέον ποσού 6.640,00 ευρώ (καθαρά) και ποσού 3.000,00 ευρώ (άνευ φόρων), καθώς και το ποσό των 300,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 350/2010 αποφάσεως της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο., σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβλητέας την 11.03.11 και των υπολοίπων την αντίστοιχη ημέρα των επόμενων μηνών.

Επιβάλλει στο καθού – ανταιτόν, για την περίπτωση της μη εμπρόθεσμης καταβολής, έστω και μιας εκ των ανωτέρω δόσεων, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή ως άνω εξόφληση του συνολικού ποσού των 22.770,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης τριών βαθμών.

2. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την με αρ. πρωτ. της Ε.Π.Ο. 31290/2010 αίτηση του ποδοσφαιριστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ».

Υποχρεώνει την καθής Π.Α.Ε. στην άμεση εξόφληση - καταβολή προς τον αιτούντα του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 22.280,00 ευρώ, και δη νομιμοτόκως για το ποσό των 9.304,00 ευρώ από την επίδοση της προσφυγής, ήτοι από 05.07.2010, καθώς και του ποσού των 300 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 538/2010 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.

Επιβάλλει στην καθής Π.Α.Ε., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως του συνολικού ποσού των 22.580,00 ευρώ, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ανωτέρω ποσού στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών».

Γιώργος Βαρβιτσιώτης