Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Του έδειξε τι σημαίνει...Τούμπα


Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με ανατροπή στην Τούμπα με σκορ 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό. Με αυτή την νίκη ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει και πάλι στα Play off, άλλα και να ανεβάσει την ψυχολογία του εν’ όψη ΑΕΚ.



Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός στην πρώτη ευκαιρία του άνοιξε το σκορ στο 12’ με τον Ραφίκ Τζεμπούρ. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό όμως να χάνει δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 16’ και στο 44’, όπου στην κόντρα αυτής της φάσης ο Κουτσιανικούλης έπειτα από λάθος του Πάρντο έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο 48’ έδειξε της προθέσεις του όμως το σουτ του Εττό κατέληξε στο οριζόντιο. Το γκολ για το 2-1 ήρθε στο 70’ όπου ο Βιτόλο ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ μιας μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ.

Νεκρό δεκάλεπτο και γκολ

Το ματς όρχησε υποτονικά, με τα πρώτα δέκα λεπτά να πέραν χωρίς την παραμικρή ευκαιρία. Φτάσαμε στο 12’ για δούμε την πρώτη φάση στο ματς η οποία έγινε και γκολ.

Ο Ολυμπιακός πίεζε στο κέντρο, έκλεψε την μπάλα και ο Ιμπαγάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Τζεμπούρ ο οποίος έκανε με δυνατό σουτ το 0-1 στο 12’.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ συνέχυσε να πιέζει με αποτέλεσμα να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία στο 16’. Ο Ρόμενταλ έβγαλε μόνο του τον Ζαϊρί και αυτός σε άδειο τέρμα από την μικρή περιοχή (και υπό την πίεση του Γκαρσία) σούταρε άουτ.

Η πρώτη απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 17’, όπου έπειτα από σέντρα Κουτσιανικούλη και κεφαλιά του Ιβιτς η μπάλα κοντράρει στον Ντουντού και έφυγε κόρνερ.

Στο 21’ ο Ντουντού σχεδόν από το κέντρο γύρισε χωρίς λόγο την μπάλα στον Πάρντο με αποτέλεσμα παραλίγο να τον κρεμάσει, η μπάλα τελικά έφυγε κόρνερ.

Έπεσε ο ρυθμός και η ισοφάριση στην εκπνοή

Μετά το 20λεπτό ο ρυθμός έπεσε εσθήτα με τον χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος και από της δυο ομάδες.

Στο 45’ όμως ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσια έπειτα από μια μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Κοντρέρας σώζει πάνω στην γραμμή το σουτ του Τζεμπούρ και στην αντεπίθεση ο Κουτσιανικούλης μετά από τραγικό λάθος του Πάρντο έκανε το 1-1.

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ

Με τη έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά προσπαθώντας να πάρει το προβάδισμα.

Στο 48’ Ο Εττό μπαίνει στην περιοχή από δεξιά σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι.

Στο 51’ λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη φάση. Έπειτα από κάθετη πάσα ο Μουσλίμοβιτς πλασάρει σε τετ-α-τετ τον Πάρντο, αλλά ο Ισπανός διώχνει σε κόρνερ.

Ανατροπή στο ματς

Στο 69’ ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Βιεϊρίνια με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Στο οποίο ευστόχησε ο Βιτόλο με αποτέλεσμα να κάνει το 2-1 στο 70’.

Στα υπόλοιπα λεπτά το σκορ παρέμεινε με τον ΠΑΟΚ νικητή με σκορ 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (58' Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68' Σαλπιγγιδης), Ίβιτς (77' Τσουκαλάς), Μουσλίμοβιτς
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ολυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού (63' Φουστέρ), Ιμπαγάσα (72' Ουρτάδο), Μοδέστο, Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73' Πάντελιτς),Τζεμπούρ
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Γκολ: Κουτσιανικούλης (45'), Βιτολο (71' πεν.) / Τζεμπουρ (12')
Κίτρινες κάρτες: Σαβίνι (32'), Βιεϊρίνια (79') / Ιμπαγάσα (66'), Πάρντο (70'), Αβραάμ Παπαδόπουλος (80')
Κόκκινες κάρτες: -

Πηγή: sportsview.gr

Γιώργος βαρβιτσιώτης