Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το πήραν οι "μπλε", παράπονα οι "κόκκινοι"


Μεγάλη νίκη πέτυχε η Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «μπλε» θύμισαν τους περσινούς πρωταθλητές πετυχαίνοντας την ανατροπή από το 1-0 υπέρ της Γιουνάιτεντ στο ημίχρονο, όμως οι δώδεκα βαθμοί που τους χωρίζουν από την κορυφή αφήνουν ακόμη στην κούπα της Πρέμιερ Λιγκ «κόκκινη» απόχρωση.

Α΄ Ημίχρονο

Η Τσέλσι ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα. Προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να πιέσει την άμυνα της Γιουνάιτεντ και το κατάφερε με τους φιλοξενούμενους να περνούν κάποιες δύσκολες στιγμές και να διώχνουν την μπάλα όπως όπως. Πέρα από ένα σουτ του Μαλουντά όμως στο 5’ οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες μεγάλες ευκαιρίες.

Μετά το δεκάλεπτο οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άρχισαν να ανεβαίνουν, με τους Νάνι και Εβρά στα αριστερά να συνθέτουν ένα απροσπέλαστο μα συνάμα επιθετικότατο δίδυμο που συνεργαζόταν άψογα όσο περνούσε η ώρα.

Στο 15’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ρούνεϊ με τον Τσεχ εξουδετερωμένο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πλέον ανεβάσει κατακόρυφα το ρυθμό τους και είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας προκαλώντας αναταραχές στην αμυντική γραμμή των «μπλε»

Στο 29’ ο Ρούνεϊ ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για τους συμπαίκτες του ανοίγοντας το σκορ και παγώνοντας το «Στάμφορντ Μπριτζ». Έψαξε το πόδι του έξω από την περιοχή και σούταρε με δύναμη χαμηλά στη γωνία, με τον Τσεχ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η πίεση της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με την Τσέλσι όμως να χάνει μία μοναδική ευκαιρία στο 40’ να ισοφαρίσει. Πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ, ο Φαν ντερ Σαρ έδιωξε ωραία στα πλάγια, αλλά πάνω στον Ιβάνοβιτς, αυτός αιφνιδιάστηκε, έκανε… κάτι σαν πλασέ, αλλά με νέα, σπουδαία απόκρουση από το… χορτάρι, ο Ολλανδός γκολκίπερ είπε «όχι», για να διώξει, τελικά την μπάλα ο Βίντιτς.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι μπήκε μέσα μεταμορφωμένη. Ξεκίνησε και πάλι να πιέζει όπως στο πρώτο, όμως αυτή τη φορά δεν σταμάτησε νωρίς. Μάλιστα δεν σταμάτησε καθόλου. Περικύκλωσε την περιοχή της Γιουνάιτεντ κλείνοντας τους φιλοξενούμενους και σέντραρε από παντού.

Μία από αυτές τις σέντρες ήταν και η αφορμή για το γκολ της ισοφάρισης όταν ο Ιβάνοβιτς κέρδισε την πρώτη κεφαλιά στο 54΄με την μπάλα να καταλήγει πιο πλάγια στον Λουίς που με ένα άπιαστο βολέ στη γωνία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολλανδό πορτιέρο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και χωρίς να αφήσουν τους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν, πίεζαν για την ισοφάριση. Πάντως η Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 64’ όταν ο Ρούνεϊ μόνος του μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση πλάσαρε αρκετά άουτ.

Αυτή δεν ήταν η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ παρά μόνο ένα ξέσπασμα. Η Τσέλσι συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 79΄κέρδισε αυστηρό πέναλτι από ανατροπή του Ζιρκόφ από τον Σμόλινγκ. Ο Λάμπαρντ δεν έχασε την ευκαιρία και στέλνοντας την μπάλα δυνατά στο κέντρο της εστίας πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή (2-1)!

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν κι άλλα γκολ με τον Ζιρκόφ από τη μία και τον Ρούνεϊ από την άλλη να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες για να τα καταφέρουν. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βίντιτς και αποβλήθηκε.

Συνθέσεις Ομάδων:

Τσέλσι (Αντσελότι): Τσεχ, Τέρι, Λουίς (81’ Μποσίνγκουα), Κόουλ, Ραμίρες, Εσιέν, Λάμπαρντ, Μαλουντά (71 Ζιρκόφ), Τόρες, Ανελκά (61’ Ντρογκμπά)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο’Σέι, Σμόλινγκ, Εβρά (81΄Φάμπιο), Φλέτσερ, Σκόουλς (70’ Γκιγκς), Κάρικ, Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντες (70’ Μπερμπάτοφ)

πηγή: england365.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης