Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Την Παναχαϊκή μου...μέσα!


Η Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της Πελοποννήσου αφού επικράτησαν 0-1 στην Κόρινθο και πλησίασαν κι άλλο στον στόχο της ανόδου. Τις τελευταίες ημέρες πολλά ήταν αυτά που είχαν ακουστεί για το συγκεκριμένο ματς σχετικά και με τις περιβόητες… «κασέτες» με τους Αχαιούς κάτω από αντιξοότητες να παίρνουν την μεγάλη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο τέρμα, ούτε καν και στο 64’ όταν ο Καραγιάννης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αρχοντάκη. Μάλιστα τα πράγματα γίνανε ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους όταν στο 75’ ο Δελαπόρτας είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά και ενώ όλα έδειχναν πως η λευκή ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ήρθε ο Κυμβελίδης με σουτ στο 93’ να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του.

Συνθέσεις:
Κόρινθος (Νίκος Κουρμπανάς): Αρχοντάκης, Φραγκάκης (70' Ζάρκος), Φίλης, Σπυρόπουλος, Νικολάου, Μαντάς, Μαρίνος (62' Δημητριάδης), Παυλίδης, Μπιτσάκος, Δημητριάδης, Ζάρκος.

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Χάχαλης, Ντίνας, Δαμιανίδης, Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας, Κοκλιώτης, Φούφουλας, Ατματζίδης (68' Δελαπόρτας), Καραγιάννης (86' Κυβελίδης), Ουρτάδο (80' Λουμπαρδέας).


Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε η ισοπαλία του Βύζαντα Μεγάρων με την Ρόδο (1-1) αλλά και η εντός έδρας ήττα του πρωτοπόρου Πλατανιά από τα Χανία με 1-2. Μεγάλη νίκη και για τον Απόλλων Σμύρνης που επικράτησε με 1-2 μέσα στην έδρα του Παναιγιάλειου.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής στον Νότιο Όμιλο:

Βύζας Μεγάρων - Ρόδος: 1-1 (36' Στρατάκης, 75' Μανίκας)
Κόρινθος - Παναχαϊκή: 0-1 (93' Κυβελίδης)
Ηρακλής Ψαχνών - ΠΑΟ Ρουφ: 2-0 ( 2' Σέγκος, 48' Μάτσος)
Πλατανιάς Χανίων - Χανιά: 1-2 (27' Κατσικοκέρης - 45' Τεπετός, 95' Δρακάκης)
Ολυμπιακός Χερσονήσου - Πανηλειακός: 0-1 (55' Σωτηρόπουλος)
Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης: 1-2 (18' Σκαρτσίλας - 30' Καραδέμητρο,71' Βέρμπης)
Ασπρόπυργος - Κεραυνός Κερατέας: 3-0 (α.α.)
Αίας Σαλαμίνας - Αγία Παρασκευή: 3-0 (α.α.)

Πηγή: sportaction.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης