Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σ-έξι...Πρωταθλητής


Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής για την σαιζόν 2010-2011, όμως διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη στην ΑΕΚ μετά τα έξι γκολ που της έδωσαν για σουβενίρ από το Καραϊσκάκη.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν τέλειοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου απέναντι σε μια "Ένωση" που δεν μπήκε ποτέ σε αυτόν.

Σκόρερ: 2΄ Τζεμπούρ, 7΄Μέλμπεργκ, 19΄Φουστέρ, 61΄Τζεμπούρ, 67΄Μιραλάς, 68΄ Χολέμπας
(Είναι και πολλοί, τι να κάνουμε)

Ονειρικό ξεκίνημα έκανε η ομάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο ένθερμος φίλος των «ερυθρόλευκων».Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Τζεμπούρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Ένωσης και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μοντεστό πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Γαλλοαλγερινό ο οποίος αφύλακτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα ανοίγοντας νωρίς το σκορ για την ομάδα του. Λάθος τοποθέτηση από τον Λαγό καθώς είχε χάσει από το οπτικό του πεδίο τον φορ των Πειραιωτών και εκείνος χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τζεμπούρ με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει σκοράρει σε όλα τα μεγάλα ματς που έχουν δώσει οι Πειραιώτες. Έτσι μετά τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ τώρα ήταν η σειρά της πρώην του ομάδας, της ΑΕΚ και γι’ αυτό τον λόγο δεν πανηγύρισε και το γκολ. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες, ο Μέλμπεργκ διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ξανά μία στημένη φάση για τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα ένα φάουλ έξω από την περιοχή του «δικεφάλου» και ο Σουηδός αμυντικός με το τακούνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Σάχα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να πελαγοδρομούν στην άμυνα κυρίως και οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να σφυροκοπούν την εστία του Σάχα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις στο 17΄οι Πειραιώτες να σημειώσουν και τρίτο γκολ. Ο Φουστέρ βρέθηκε απέναντι από τον Αργεντινό τερματοφύλακα της Ένωσης ο οποίος τον ανέτρεψε αλλά ο Ισπανός πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε «βασανιστικά» στα δίχτυα, με τον Παμπορίδη να κατοχυρώνει το γκολ.

Αυτό το ονειρικό ξεκίνημαγια τους Πειραιώτες «έβαλε» φωτιά στις κερκίδες και οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσαν να συνέλθουν σε κανένα σημείο μετά από αυτή την εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι ύστερα κατέβασαν ταχύτητες και άφησαν χώρους στους «κιτρινόμαυρους» να αναπτυχθούν, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα η Ένωση σκόραρε με τον Καφέ αλλά ο Παμπορίδης είχε σφυρίξει πιο πριν επιθετικό φάουλτου Ντιόπ πάνω στον Α. Παπαδόπουλο. Κάπως έτσι έληξε το ημίχρονο με τους παίκτες της ΑΕΚ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκυμμένα τα κεφάλια, ενώ αντίθετα τα χαμόγελα ήταν διάπλατα στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο δεύτερο μέρος μπορεί ο Ολυμπιακός να έριξε ταχύτητες αλλά δεν σταμάτησε να σκοράρει. Στο 61΄ ο Τζεμπούρ άδειασε εκπληκτικά τον Μανωλά και με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα. Έξι λεπτά αργότερα ο Μιραλάς μετά από πάσα του Μοντεστό και προσωπικό του «κρεσέντο» ολοκλήρωσε αριστουργηματικά την προσπάθεια του και έκανε το 5-0 για τους «ερυθρόλευκους»!

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Βέλγου, ο Χολέμπας ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 6-0 με αριστερό μονοκόμματο σουτ. Κανένας φίλος του Ολυμπιακού δεν θα είχε σκεφτεί καλύτερο τρόπο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος. Ο κόσμος φώναζε στις κερκίδες συνθήματα για τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7, καθώς και εκείνη την αποφράδα ημέρα οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει επίσης με 6-0 της Ένωσης.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε απαντήσεις σε όσους έλεγαν ότι έχει πρόβλημα στα ντέρμπι ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στον πάγκο της ΑΕΚ, ξεπερνώντας και την ήττα με 4-0 από τον άλλο Ολυμπιακό, του Βόλου. Τρελά πανηγύρια μετά το τέλος της αναμέτρησης με τα καθιερωμένα «όλε» να δίνουν και να παίρνουν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε) : Πάρντο, Μανιάτης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (53΄Ουρτάδο), Φουστέρ, Μιραλάς (75΄Πάντελιτς), Ριέρα, Τζιμπούρ (71΄Ρόμενταλ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) : Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Ντιόπ, Μίτσελ (69΄Μπερνς), Καφές, Γκερέιρο (45΄Λυμπερόπουλος), Σκόκο (81΄Έντερ), Μπαχά

Στα άλλα ματς

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από την 27η αγωνιστική της Superleague. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου πέρασαν νικηφόρα με σκορ 0-1 από την Καβάλα, παίρνοντας προβάδισμα για την είσοδο στα play-off. Σημαντικές νίκες πέτυχαν Ξάνθη και Άρης επί των Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκού αντίστοιχα, ενώ βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η Λάρισα με τον Εργοτέλη, ο Ηρακλής με τον Πανιώνιο και ο Ατρόμητος με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Ξάνθη-Αστέρας 1-0, Άρης-Πανσερραϊκός 3-1, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-2, Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1, Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου 0-1, Λάρισα-Εργοτέλης 3-3.

Νίκη για Παναθηναϊκό

Ένας πολύ κακός Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Κέρκυρας στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ και να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Κορυφάίοι και σκόρερ για τους νικητές οι Σισέ και Χριστοδουλόπουλος. Μείωσε για τους Φαίακες ο Στολτίδης. Τα 50 γκολ με την "πράσινη φανέλα" έφτασε ο Γάλλος.

Πηγή: sportaction.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης