Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Μίλησε» η καρδιά της Πρωταθλήτριας!


Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ, νίκησε εκτός έδρας την Μπάγερν Μονάχου 3-2 και προκρίθηκε στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Πάντεφ στο 88’! Στους «8» πέρασε και η Μάντσεστερ η οποία επικράτησε της Μαρσέιγ με 2-1.

Μπάγερν-Ίντερ 2-3

Στο 21' ο Γκόμεζ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ζούλιο Σέζαρ σε σουτ του Ρόμπεν και έφερε το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια, ο Ρόμπεν σε μια από τις γνωστές επελάσεις του από την αριστερή πλευρά θέλησε να βρει τον Γκόμεζ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τιάγκο Μότα, στρώθηκε στο Μίλερ που με πλασέ έκανε το 2-1. Στο 41' η Μπάγερν έχασε την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά της καθώς ο Μίλερ σε κόντρα με τον Ρανόκια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η Ίντερ βέβαια δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα καθώς στο β' ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 62' ο Ετό έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Σνάιντερ με τον Ολλανδό να πιάνει μονοκόμματο σουτ και να ισοφαρίζει για την ομάδα του Μιλάνου. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και δύο λεπτά πριν το τέλος ο Γκόραν Πάντεφ, πάλι μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του MVP Σάμουελ Ετό, χάρισε μια επική πρόκριση στην κάτοχο του τίτλου.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Κραφτ, Λαμ, Μπρένο (90' Κρος), Βαν Μπούιτεν (70' Μπαντστούμπερ), Πράνιτς, Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν (68' Άλτιντοπ), Ριμπερί, Μίλερ, Γκόμεζ.

ΙΝΤΕΡ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Κίβου (87' Ναγκατόμο), Λούσιο, Ρανόκια, Μαϊκόν, Μότα, Στάνκοβιτς (51' Κοουτίνιο), Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεφ (89' Χαρτζά), Ετό.

Μαν.Γιουνάιντετ-Μαρσέιγ 2-1

Παρά το προβάδισμα που πήραν οι «κόκκινοι διάβολοι» μόλις στο 5΄, με το γύρισμα του Ρούνι και την προβολή του Ερνάντες στην κενή εστία, οι πρωταθλητές Γαλλίας ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις και την ώρα που η θηλιά άρχισε να «σφίγγει» γύρω από τους γηπεδούχους (ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Μαρσέιγ), ο Ερνάντες «τελείωσε» το ματς στο 75΄.

Από την παράλληλη μπαλιά του Ράιαν Γκιγκς, πάλι σε κενή εστία ο «Τσικαρίτο» διαμόρφωσε το 2-0. Οι Γάλλοι μείωσαν με αυτογκόλ του Γουές Μπράουν στο 82΄, όμωςήταν πλέον αργά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο΄Σέι (37΄ Ραφαέλ, 70΄ Φάμπιο), Μπράουν, Σμόλινγκ, Εβρά, Γκιγκς, Σκόουλς, Κάρικ, Νάνι 62΄ Βαλένσια), Ρούνι, Ερνάντες.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Φανί, Ντιαβαρά, Χάιντσε, Ταϊβο, Μπία (79΄ Ζορντάν Αγιού), Σεϊρού, Λούτσο Γκονζάλες, Ρεμί, Ζινιάκ (69΄ Βαλμπιενά), Αντρέ Αγιού.