Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Έργο-τέλειο από τον Ολυμπιακό!


Δεν επηρεάζεται από τίποτα ο Ολυμπιακός. Ακόμα και με άδειο το Καρασκάκη μπορεί να τρομάξει οποιονδήποτε αντίπαλο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Εργοτέλης ήταν το θύμα ο οποίος πήρε τρία γκολ "σουβενίρ" από τον Πειραιά.
Τα γκολ για τους "ερυθρόλευκους" τα πέτυχαν οι Μοντεστό στο 47΄, του Πάντελιτς στο 58΄και του Μιραλάς στο 65΄ ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Λεάλ στο 30' με τον Πάρντο να αποκρούει.

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και πίεσε ψηλά τον Εργοτέλη. Αυτό εμπόδισε τους Κρητικούς να αναπτυχθούν, αναγκάζοντας τους να κάνουν και πολλά λάθη. Η πρώτη σημαντική φάση στον αγώνα συνέβη στο 13΄όταν το σουτ του Ρόμενταλ από τα πλάγια βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη.

Στο 30΄όμως χάθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία για το πρώτο μέρος από πλευράς Εργοτέλη. Ο Ζαϊρί μάρκαρε άτσαλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού τον Βερπακόφσκις, ρίχνοντας τον κάτω τον Λετονό και ο Μήτσιος κατελόγησε αμέσως το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεάλ αλλά ο Πάρντο έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας το 0-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλισαν χωρίς να συμβεί κάτι το αξιοσημείωτο και οι είκοσι δύο ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια, με αυτούς των Κρητικών να είναι εμφανώς απογοητευμένοι από το χαμένο πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός και μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης ο Μοντεστό μετά από γυριστό σουτ του Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Δεν άργησε όμως και το δεύτερο γκολ! Στο 58΄ο Πάντελιτς μετά από πάσα του Ιμπαγάσα ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε έξω από την περιοχή, κάνοντας το 2-0 για τους Πειραιώτες. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την νίκη και απελευθερώθηκαν στις κινήσεις τους από εκείνο το σημείο και μετά. Στο 65΄μάλιστα οι Πειραιώτες έκαναν το 3-0 με τον Μιραλάς. Ο Μοντεστό έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Βέλγο και ο τελευταίος πλάσαρε με το αριστερό τον Δασκαλάκη μετατρέποντας σε θρίαμβο το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλό και σε αυτό συνέβαλε η είσοδος του Ιμπαγάσα στον αγωνιστικό χώρο, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Ισπανός ήταν δραστήριος και είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάζεται πλέον δύο νίκες για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος (78΄ Ουρτάδο), Χολέμπας, Ντούντου (45΄Ιμπαγάσα), Μοντέστο, Ρόμενταλ, Ζαϊρί (82΄Φετφατζίδης), Μιραλάς, Πάντελιτς

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Βερπακόσφκις, Τζούνιορ (69΄Σαρρής), Ρομάνο (62΄Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ (62΄Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Κυριακίδης, Αλεξόπουλος

Γιώργος Βαρβιτσιώτης