Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο Ότο έφυγε, η τύχη έμεινε!


«Μεγάλη» νίκη (όπως εξελίχθηκε) πέτυχε η εθνική μας ομάδα στην έδρα της Μάλτας με 1-0, για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

Ενώ όλα έδειχναν πως η εθνική μας η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 85’ μετά από αποβολή του Παπασταθόπουλου, θα «πέταγε» βαθμούς στην Μάλτα, ο Τοροσίδης με μία κεφαλιά στην «εκπνοή» της έδωσε την νίκη η οποία την ανέβασε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Όλα στο μηδέν στο πρώτο μέρος

Σε ένα πολύ «βαρετό» πρώτο μέρος, η εθνική μας ομάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου τους Μαλτέζους, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να χαλάνε το παιχνίδι των διεθνών μας.

Στις αντεπιθέσεις η Μάλτα!

Η ομάδα της Μάλτας μάλιστα κατάφερε να βγει σε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις, ωστόσο αυτές δεν ήταν ικανές να μας απειλήσουν.

Δυνατό ξεκίνημα

Η εθνική μας μπήκε κάπως πιο δυνατά στην επανάληψη, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ στο ξεκίνημα με τους Σαμαρά και τον Λιμπερόπουλο.

Ο πρώτος αρχικά έκανε μια πολύ όμορφη κεφαλιά η οποία εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Ο παίκτης της ΑΕΚ έφτασε στην συνέχεια και αυτό πολύ κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά που πραγματοποίησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

«Σκούρα» για την εθνική μας

Όσο πέρναγε η ώρα η ομάδα του Σάντος δυσκολευόταν να απειλήσει την Μάλτα, με το άγχος να γίνετε αβάστακτο για τους ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης».

Όλα στραβά και ανάποδα

Ενώ η εθνική μας πίεζε για το τέρμα που θα της έδινα τους τρεις βαθμούς θα έρθει και μια κόκκινη κάρτα στο 85’ να κάνει την ζωή της πιο δύσκολη.

Σε μία φάση που ο Παπασταθόπουλος σταμάτησε έξυπνα την επίθεση της Μάλτας με ένα «επαγγελματικό» φάουλ, ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Έλληνα αμυντικό. Πολύ αυστηρή η απόφαση του άρχων του αγώνα.

Γκολ στο παρά ένα..

Ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, η εθνική μας στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να κάνει το 1-0 με τον Βασίλη Τοροσίδη!

Ο παίκτης του Ολυμπιακού κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Μάλτας, δίνοντας έτσι την νίκη και την πρωτιά στην εθνική μας.

ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκιεγκ): Χάμπερ, Καρουάνα (46' λ.τ. Πέις), Μάμο, Σκιμπέρας, Αγκιούς, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μίφσουντ, Μπαζάντα (78' Φένεχ), Τσεμπρί(91' Κοέν)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Νίνης, Σαλπιγγίδης (62' Φετφατζίδης)

Πηγή: sportsview.gr
Γιώργος Βαρβιτσιώτης