Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το "αστέρι" της Βόχας


Ποιός είπε ότι τα παιδιά πλέον δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό; Και αν ασχολούνται με αυτόν, ποιο άθλημα έχουν επιλέξει; Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι απλή. Στα παιδιά αρέσει να αθλούνται γιατί το έχουν ανάγκη. Στο δεύτερο ερώτημα τώρα , ως προς την επιλογή του αθλήματος, η απάντηση δεν είναι η αναμενόμενη.

Δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κ.λ.π. Υπάρχουν και άλλα αθλήματα όπως για παράδειγμα η επιτραπέζια αντισφαίριση ή για κάποιους ( και η αλήθεια είναι για τους περισσότερους), το πινγκ-πονγκ.

Μάλιστα κυρίες και κύριοι!Το πινγκ-πονγκ. Και όχι μόνο υπάρχουν παιδιά που τους αρέσει αυτό το άθλημα αλλά έχουν και διακρίσεις πανελλαδικά.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο Νίκος Σιάχος από το Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο μικρός μας φίλος, που αν τον δει κανείς να παίζει θα διαπιστώσει ότι έχει ικανότητες μεγάλου σε ηλικία και κλάση παίκτη, έχει γεννηθεί το 1998 και είναι μέλος του σωματείου «Επιτραπέζια Αντισφαίριση Βόχας». Παράλληλα είναι μαθητής του Γυμνασίου και μάλιστα πάρα πολύ καλός. Σε αυτό αλλά και στην διαμόρφωση του εξαιρετικού χαρακτήρα αυτού του παιδιού έχει συμβάλλει, όπως είναι λογικό, η οικογένειά του, η οποία τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια. Αυτό βέβαια το επισημαίνουμε γιατί είναι ένα γεγονός- παράδειγμα προς μίμηση. Στις μέρες μας υπάρχουν γονείς που πιέζουν τα παιδιά τους υπερβολικά με το σχολείο και τα φροντιστήρια με αποτέλεσμα να μην τους μένει ελεύθερος χρόνος και να «πήζει» το μυαλό τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νικόλας βρίσκεται ψηλά στον πίνακα αξιολόγησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και αυτή τη στιγμή έχει 214,025 πόντους και φυσικά έπεται συνέχεια…..

Σειρά έχει τώρα το Ανοικτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΣΙΝΔΟΥ 2011

"Ιωάννης Κόκκινος" που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6-6/3/2011 και εκεί ο νεαρός άσος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα προσπαθήσει για το καλύτερο προκειμένου να δώσει πόντους στην ομάδα του και φυσικά στον εαυτό του.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά θα λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές του σωματείου της Βόχας με πολλά ονόματα να ξεχωρίζουν. Από τους Παίδες επίσης ξεχωρίζει ο Σιαπκαράς Πέτρος (1997), από τους Παμπαίδες ο Σωτηρίου Νικόλαος (1999), από τις παγκορασίδες η Δασκαλοπούλου-Αουερ Αχίλλεια –Νεφέλη.

Μιλάμε λοιπόν για μικρά παιδιά που έχουν το μέλλον μπροστά τους και με σωστή μεταχείριση και ΟΧΙ εκμετάλλευση μπορούν να φτάσουν «ψηλά» και να κάνουν τον κόσμο να παραμιλάει. Το θέμα είναι να υπάρξουν οι πόροι (όχι μόνο οικονομικοί) και να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης, η χώρα αυτή πρέπει να κάνει και κάποιες εξαιρέσεις και να προσέξει σαν «κόρη οφθαλμού» το «μέλλον» της γιατί χωρίς αυτό σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε στο χάρτη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επιτραπέζια αντισφαίριση μπαίνοντας στο http://www.httf.gr/

Γιώργος Βαρβιτσιώτης