Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Προβλήματα ο Άρης, νίκες για Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη


Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθώς επικράτησε με 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και βύθισε(βαθμολογικά) κιʼ άλλο τους «κίτρινους».


Ο Γιάκομπ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης στο 88ʼ. Έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους του Άρη προς τους παίκτες τους οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να αποχαιρετά τα πλέι οφ.



Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Νέτο (87' Τσέζαρεκ), Ρονάλντο, Κόκε, Μίσελ. Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Ντανίλο, Βανγκέλι, Πρίττας (53' Τόχα), Καστίγιο (75' Μενδρινός).

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουάνμα, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας, Σακάτα.

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κανακούδης, Χοσέμι, Παπαστεριανός, Ντάνι, Κυριαζής, Πίτου Γκαρσία, Καϊτά (73' Μαχόπ), Ζερκά, Μάρα (60' Σολτάνι), Επαλέ (83' Ιάκομπ).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Στάμου, Σζοτ, Ρόμπλες.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

--------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός 3-0

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε με 3-0 του ουραγού Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό στάδιο και δείχνει πως έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Μπρέσκα, Σολάκης και Καπετάνος έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα για να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Νέμεθ ήταν αυτός που το πέτυχε. Ο Ούγγρος επιθετικός στο 15΄, κέρδισε την μπάλα από το σουτ του Μάρτιν και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να απαντήσει και είχε δοκάρι στο 25΄ μετά από φάουλ του Μπέλιτς. Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Νταλέ έχασε εκ νέου ευκαιρία για να ισοφαρίσει και το πλήρωσε ακριβά. Στο 42΄ ο Καπετάνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπρέσκα, που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Φερνάντες για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα να φτάσουν και σε τρίτο γκολ. Στο 85΄ ο Μπρέσκα εκτέλεσε κόρνερ, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά, ο Φερνάντες απέκρουσε και ο Τόμας προ κενής εστίας έγραψε το τελικό 3-0.


Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος, Μπρέσκα, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτιν, Ρόκας (68' Ακόστα), Ζέλεσι, Νέμεθ, Σολάκης (54' Τόμας)

Στον πάγκο: Ρόκα, Ροντρίγκες, Μπερτόλντι, Ψυχογιός, Γκότοβος

Πανσερραϊκός (Μομτσίλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Μπέλιτς, Κις, Ντάλε, Παπάζογλου, Πάρκερ, Ανάκογλου, Τριανταφύλλου, Σίντιτς, Κέρλα, Κάστρο (46' Ντιόγκο)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Κοντός, Μαρκοβιτς, Βοσκόπουλος, Μουσικάκης, Γιαννόπουλος



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)


ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό

---------------------------------------------------------------------------

Ξάνθη-Κέρκυρα 2-1


Το ντέρμπι τον μικρομεσαίων έλαβε χώρο στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και την Κέρκυρα. Έγινε ένα επεισοδιακό ματς με τον πρωταγωνιστή να είναι ο διαιτητής Κουκουλάκης για τους λάθος λογούς. Το σκορ άνοιξε για την Ξάνθη με τον Αντεφέμι 31ʼ. Όμως αυτό δεν έφτασε για να καταβάλει την αντίσταση των Φαιάκων, μιας και ο Επστάιν ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι στο 41ʼ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 95ʼ για να κλείσει το σκορ ο Σπύρος Βάλλας και να δώσει την νίκη στην ομάδα του με 2-1 στην εκπνοή ενός επεισοδιακού αγώνα.
Στο πρώτο μέρος του αγώνα η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 31ʼ με τον Αντεφέμι. Στην συνεχεία οι Ακρίτες χαλάρωσαν κάτι που από το οποίο επωφελήθηκε η Κέρκυρα κάνοντας το 1-1 με το πέναλτι του Επστάιν στο 41ʼ.
Ως επανάληψη του πρώτου ημιχρόνου η Ξανθή ήταν κυρίαρχος και απειλούσε χωρίς όμως να μπορέσει να νικήσει για δεύτερη φορά την άμυνα της Κέρκυρας. Όλα αυτά μέχρι το 90ʼ, οπού ο κύριος Κουκουλάκης απέβαλε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα τους Βενέτη και Ιωάννου. Ενώ στο 94 λεπτό έδωσε σωστά πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, στην επαναφορά του όποιου ο Βάλλας έκανε το τελικό 2-1.
SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Αντεφέμι (70΄Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο, Κατόνγκο (56΄Σουάνης), Πόι (87' Κιντάνα), Καζάκης

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Γκλέισον, Μπέρτος, Στιούαρτ

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο (71΄Χαμπλ), Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γραμμόζης (88' Δ. Ιωάννου), Καλαντζής, Στολτίδης, Μακρής, Η. Ιωάννου, Επστάιν (83' Τσίγκας)

Στον πάγκο: Σιαράβας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Μαζνόφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια


Γιώργος Βαρβιτσιώτης