Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Όλες οι μεταγραφές της Σούπερ λίγκ


Πολλές μεταγραφικές κινήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο για της ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Κάποιες από αυτές θα αποδειχθούν… άχρηστες, ενώ κάποιες άλλες θα είναι «χρυσές» και θα βοηθήσουν τις ομάδες τους να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή χρονιά.

Όταν… «κοκκίνισε» ο Τζεμπούρ

Η μετακίνηση του Ραφίκ Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό είναι -ίσως- η σημαντικότερη της φετινής χειμερινής περιόδου. Μετά την κόντρα με τον Μανόλο Χιμένεθ, όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα παρέμενε στην ΑΕΚ, κάτι που «ανάγκασε» τους ανθρώπους της «Ένωσης» να βρουν μια συναινετική λύση με τον Αλγερινό επιθετικό. Λίγες μέρες αργότερα έμεινε ελεύθερος μέχρι που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, κάτι που το περίμεναν ελάχιστοι.

Ο 26χρονος επιθετικός είναι ικανός να συμπληρώσει τους Μιραλάς και Πάντελιτς στην επιθετική τριπλέτα των Πειραιωτών και να δώσει μια ακόμα επιθετική λύση στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το πέρασμα του από το ελληνικό πρωτάθλημα κρίνεται πετυχημένο, κάτι που καλείται να κάνει και στους «ερυθρόλευκους».

Ό,τι κινείται… εκτελείται

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την κίνηση ματ και κατάφερε να «βάψει» τον Γιάννη Μανιάτη στα «ερυθρόλευκα», μετά τη… μάχη που έδωσε μαζί με την ΑΕΚ, η οποία ήθελε να αποσπάσει την υπογραφή του. Με αυτή την κίνηση απέδειξε ότι μπορεί να αποκτήσει όποιον παίκτη επιθυμεί.

Ο 24χρονος αμυντικός δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο μέχρι στιγμής, καθώς πρέπει να εγκλιματιστεί στη νέα του ομάδα. Ωστόσο, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες δεξιούς μπακ που θα αποδειχθεί… χρυσός για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα, αποτελεί και μια αξιόπιστη λύση για το κέντρο, αφού έχει αγωνιστεί αρκετές φορές σε αυτή τη θέση με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Το… πουλέν του Χιμένεθ

Ο Νταβίδ Ματέος ήταν ο εκλεκτός του Μανόλο Χιμένεθ για την άμυνα της ΑΕΚ. Ήρθε με τις καλύτερες περγαμηνές, αφού είναι νέος, ελπιδοφόρος και προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι πληροφορίες θέλουν την ΑΕΚ να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να αποκτήσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή για έξι μήνες με προοπτική να επεκταθεί ο δανεισμός μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

Η απόκτηση του 23χρονου αμυντικού πιστώνεται στον Ισπανό τεχνικό της «Ένωσης» και αναμένεται να γίνει ο… ογκόλιθος της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, αν αποδείξει ότι δικαιολογημένα έγινε όλος αυτός ο ντόρος για το όνομά του.

Από το λιμάνι του Πειραιά, στο λιμάνι του Βόλου

Από το ένα λιμάνι στο άλλο μεταφέρθηκε ο Κρίστιαν Νέμεθ, αφού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς μετακόμισε στον… συνονόματο του Βόλου.

Ο Ούγγρος διεθνής θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα σκοραρίσματος των Βολιωτών και να τους βοηθήσει στους φετινούς στόχους που έχουν τεθεί, ενώ θα προσθέσει ταχύτητα στην ήδη γρήγορη ομάδα της Μαγνησίας. Αυτός κι αν έρχεται με την καλύτερη προοπτική, αφού έχει αγωνιστεί σε Λίβερπουλ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο Νέρι και ο… Γερμανός

Ενισχυμένος είναι και ο Άρης από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η απόκτηση του Καστίγιο και του Μπομπαντίγια με τη μορφή δανεισμού «χαρίζει» λύσεις στον Γιάννη Μιχαλήτσο και την ομάδα των «κίτρινων» στο στόχο των πλέι οφ και της εξόδου στην Ευρώπη.

Ο Νέρι Καστίγιο είναι γνωστός από όσα έκανε στην ομάδα του Ολυμπιακού, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί η αγωνιστική κατάσταση και η ετοιμότητά του στα ματς που ακολουθούν μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Από την άλλη, ο Ραούλ Μπομπαντίγια έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε Ελβετία και Γερμανία, αφού οι 44 συμμετοχές και τα 7 γκολ μέσα σε 1,5 χρόνο στην Γκλάντμπαχ δεν γίνεται να περάσουν αδιάφορα.

Σε γνώριμα λιμέρια

Η επιστροφή του Ζοέλ Επαλέ στον Ηρακλή ήταν μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου που έληξε το βράδυ της Δευτέρας.

Η αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2007 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν επεισοδιακή. Αφού παραπλανήθηκε σε Γερμανία (Μπόχουμ) και Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Ο Καμερουνέζος μέσος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του «Γηραιού», ενώ θα έχει και τον ρόλο του ηγέτη στον στόχο της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

«Κυανέρυθρη» αντεπίθεση

Φέτος, ο Πανιώνιος κινδυνεύει με υποβιβασμό και οι άνθρωποι της ομάδας έπρεπε να κάνουν τα πάντα, ώστε να δυναμώσουν σε όλες τις θέσεις.

Με την απόκτηση των Μήτρογλου (δανεικός από Ολυμπιακό), (δανεικός από Σοσό), καθώς και του Γκαλίτσιου (δανεικός από Ολυμπιακό), οι «κυανέρυθροι» αρχίζουν με τις καλύτερες προοπτικές το συγκεκριμένο επίτευγμα. Ο Κώστας Μήτρογλου έδειξε από τις πρώτες του συμμετοχές την αξία, ενώ οι άλλοι δύο θα έχουν δέκα αγώνες ακόμα ώστε να βοηθήσουν τον Πανιώνιο.


Πηγή: www.sday.gr