Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Θέατρο του πανικού!


Επίθεση δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην Πλάκα, όπου είχε πρεμιέρα το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης». Λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης και ενώ στο θέατρο βρίσκονταν περίπου 150 άτομα, εμφανίστηκαν 30 χούλιγκαν οι οποίοι αφού έσπασαν την πόρτα και κάποιες βιτρίνες της εισόδου δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμη και καπνογόνα.

Μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» ο σκηνοθέτης του έργου, Κώστας Καπελώνης ανέφερε για το συμβάν:

«Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, κανένα απολύτως σχόλιο και το όλο θέμα δημιουργήθηκε με τον τίτλο. Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια -κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν «εδώ είναι Πειραιάς» και άρχισαν τις ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια του θεάτρου, πέταξαν μέσα καπνογόνα… Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές. Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά. Ήταν ένα οργανωμένο «ντου» και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν».


Ερωτώμενος για το αν υπήρξαν τραυματίες, ο κ. Καπελώνης τόνισε πως «ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος σοβαρά», ωστόσο έκανε λόγο για «έναν εργαζόμενο του θεάτρου που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους και 1-2 ανθρώπους που στέκονταν απέξω και οι οποίοι δέχθηκαν κάποια χτυπήματα».


Επιμέλεια: Γιώργος Βαρβιτσιώτης

e-mail: giorgos-metallica@hotmail.com