Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ θρασύς αυτός ο Άρης!


Αυτός ο Άρης είναι «φτιαγμένος» για μεγάλα, ευρωπαϊκά παιχνίδια, με ομάδες που πρωταγωνιστούν σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε και χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παίρνοντας παλικαρίσια ισοπαλία (0-0) από την Μάντσεστερ Σίτυ των πολλών εκατομμυρίων.

Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους φιλοξενούμενους να νομίζουν πως θα έρθουν στην Ελλάδα για να περάσουν καλά. Αν και όλοι γνωρίζουν πως στην συμπρωτεύουσα οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι με τους ξένους, η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου έδειξε το αντίθετο.

Το ματς


Οι «κίτρινοι» αν και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσαν χώρους στους «πολίτες» για να κινηθούν και περίμεναν στα καρέ τους, είδαν ότι ο αντίπαλος δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά και αποφάσισαν… να το εκμεταλλευτούν. Με τον δραστήριο Νέτο, τον Μπομπαντίγια που κρατούσε μπάλα στην επίθεση και με γρήγορες αντεπιθέσεις, οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο την αγγλική ομάδα.


Στο 16ο λεπτό, ο Τζέκο έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Τέβεζ (που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ) του έστρωσε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Βόσνιου φορ ήταν άψυχο και αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Μιχάλη Σηφάκη. Οι δύο πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης φάσης αλλά και ο Σον Ράιτ Φίλιπς ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να ανεβάσουν τη Σίτι και να πιέσουν τους «κίτρινους», ωστόσο οι καλές ευκαιρίες απουσίαζαν. Τελευταία καλή στιγμή για τον Άρη πριν τη λήξη των πρώτων 45 λεπτών, ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο στο 40’, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Το σκηνικό σε γενικές γραμμές έμεινε ίδιο και στην επανάληψη. Ο Άρης φρόντιζε αρχικά να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα και προσέξει τα μετόπισθεν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν επιχειρούσε να επιτεθεί όταν του δινόταν η ευκαιρία.


Ο Μπομπαντίγια δεν φαινόταν απομονωμένος στην επίθεση και προσπαθούσε να «σπάει» τη μπάλα στους συμπαίκτες του, προωθώντας το παιχνίδι της ομάδας του. Οι προσπάθειες του Νέτο και οι σέντρες μέσα στην περιοχή των «πολιτών» δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού κόβονταν πριν αυτές καταλήξουν σε παίκτη της ελληνικής ομάδας και το πρώτο «καρδιοχτύπι», ήρθε στο 63ο λεπτό. Ο Μπάρι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζέκο ανάμεσα από δύο αμυντικούς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα και με εκπληκτική επέμβαση, αρνήθηκε το γκολ.

Μετά τον Έλληνα γκολκίπερ, ήταν σειρά και του Άγγλου να ανησυχήσει και να προβεί σε εξαιρετική επέμβαση για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Νέτο που συνέχισε να… «ζαλίζει» τους αμυντικούς της Σίτι, δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, με τον Χαρτ να εκτινάσσεται και με το δεξί του χέρι να λέει «stop» στον Άρη. Το υπόλοιπο ματς κύλησε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες, τη Σίτι να «μπλοκάρεται» από τα… ατού του Άρη και την ελληνική ομάδα να υπερηφανεύεται για μια ακόμη σπουδαία επιτυχία, αποδεικνύοντας πως τα… λεφτά δεν μετράνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος):
Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88' Καστίγιο), Μπομπαντίγια (72' Τσέζαρεκ).

Στον πάγκο κάθονται: Βελλίδης, Οριόλ, Καζναφέρης, Μενδρινός, Τσεσνάουσκις.

Μαν. Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ράιτ-Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Τζέκο (83' Ζαμπαλέτα), Κολάροφ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κόλο Τουρέ, Τέβες, Γιάγια Τουρέ.

Στον πάγκο κάθονται οι: Γκίβεν, Κομπανί, Λέσκοτ, Βιεϊρά, Τζο.

Διαιτητής: Μαγένκο (Ισπανία)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Πηγή: sday.gr


Επιμέλεια: Γιώργος Βαρβιτσιώτης

e-mail: giorgos-metallica@hotmail.com