Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Κλείδωσε» τον τίτλο με… παρατράγουδα!


Στην μητέρα των μαχών για το Ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την επικράτηση (2-1) που χρειαζόταν τόσο για να κλειδώσει το πρωτάθλημα άλλα και για το γόητρο των οπαδών του. Πιο αναλυτικά σε ένα όχι και τόσο κάλο ποιοτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μιραλάς στο 20’. Το γκολ προήρθε από μια έξυπνη κομπίνα, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε με πάσα στον Μιραλάς, ο οποίος είχε πάρει θέση στο τοίχος και βγήκε μονός του απέναντι στον Τζόρβα με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί να τον νικήσει.

Στο 44’ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, το όποιο δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή όταν οι Νίνης και Τοροσίδης διεκδίκησαν την μπάλα και έπειτα ο αμυντικός του Ολυμπιακού βρήκε την μπάλα, πρώτα με το κεφάλι κι έπειτα με το χέρι. Ο Καλόπουλος σφύριξε (αμφισβητούμενο) επιθετικό φάουλ στον Νίνη πριν την ενέργεια του Τοροσίδη.

Ο ΠΑΟ είχε ισορροπήσει το ματς με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει στο 58’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο. Μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού από δεξιά και λανθασμένη εκτίμηση του Πάρντο, η μπάλα παίρνει τροχιά προς την εστία και τελικά καταλήγει στη δεξιά γωνία της (1-1).

Στο 82’ ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το γκολ που δεν μέτρησε. Έπειτα από κόρνερ του Λέτο και κακή έξοδος του Πάρντο, ο Ζιλμπέρτο σουτάρει από κοντά με τον Κατσουράνη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα. Ο Έλληνας μέσος υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ.

Στο 91’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1, Ο Ζαϊρί γέμισε στην περιοχή από αριστερά, η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο και ο Τζεμπούρ (μετά από πάσα του Ντουντού με τον ώμο) έστειλε -με κοντινή προβολή- την μπάλα στα δίχτυα. Όμως και αυτό το γκολ ήταν αμφιλεγόμενο λόγο περίπτωσης οφσάιντ.

Να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όχι μονό για να πανηγυρίσουν. Αφού κινήθηκαν κατά των παικτών του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες τον φιλοξενούμενων να προπηλακιστούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (90' Πάντελιτς), Μιραλάς (78' Ζαϊρί), Φουστέρ (62' Ντουντού), Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Χολέμπας, Ρόμενταλ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80' Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (68' Γκοβού), Σισέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 0-2

Στην Τρίπολη ο τοπικός Αστέρας ηττήθηκε από την Κέρκυρα με 0-2. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν στο 68’ ο Επστάιν με πέναλτι και ο Καλαντζής στο 75’ με δυνατό πλασέ. Σοβαρή εύθηνη στο δεύτερο γκολ φέρει ο Ντεγκρά, ενώ στο 0-1 ο διαιτητής Κωνσταντινέας έδωσε στην ιδία φάση θέατρο και πέναλτι!

Αστ. Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Μαρσέλο (71' Φρανκού), Καρέρα (46' Φορτούνης), Ουντότζι (64' Ροτζέριο), Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου.

Στον πάγκο οι: Αναστασόπουλος, Λαδάκης, Αργυόπουλος, Τσαμπούρης.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Μακρής (74' Χαμπλ), Επστάιν (81' Τσίγκας), Στολτίδης, Γραμμόζης, Ιωάννου, Μαζνόφ (58' Καλατζής).

Στον πάγκο οι: Σιαράβας, Δ. Ιωάννου, Φλαβίνιο, Ρίκκα.


Καβάλα-Πανσερραϊκός 0-0

Σε ένα κάκιστο παιχνίδι Καβάλα και Πανσερραϊκός έμειναν στο 0-0, με της δυο ομάδες να ταλαίπωρου την μπάλα σε όλο το 90λεπτο.

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Περτζέλ (81' Σιόντης), Ντουγκλάο, Θεοδωρέλλης, Χργκόβιτς, Ντιε, Καρντόσο, Ονούατσι (60΄Ογκμπέτσε), Αμπντούν, Ρίος (68΄Περεϊρίνια), Νικουλάε

Στον πάγκο: Κατεργιαννάκης, Σιόντης,Ντικρόκ, Ναζλίδης, Τζέσε.

Πανσερραϊκός (Βούκοτις): Φερνάντες, Πάμπλο Άμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς(58΄Κάστρο), Κις, Παντελιάδης, Ντάλε (80' Σίντιτς), Μαβένε, Παπάζογλου, Λεοζίνιο (76΄Σουμπίνιο), Πάρκερ

Στον πάγκο: Ράντμαν, Τριανταφύλλου, Ανάκογλου, Κέρλα

Επιμέλεια: Γεώργιος Βαρβιτσιώτης