Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Υπόθεση Δικεφάλων


Σε μια καταπληκτική, όπως εξελίχθηκε,μέρα για το Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά ήταν στην Τούμπα αλλά πρακτικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια δίκαιη πρόκριση και χωρίς να έχει ανάγκη από την στήριξη του κόσμου με το γήπεδο να μην έχει κόσμο. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" στο 57ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το γκολ του οποίου, οι παίκτες του Μάκη Χάβου αφιέρωσαν στον Πάμπλο Κοντρέρας που βρίσκεται στη Χιλή για να θρηνήσει τον χαμό του πατέρα του και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έδωσε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το «εισιτήριο» για τους «4» του Κυπέλλου. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, λόγω της αποβολής του Κέβιν Μιραλάς για χτύπημα στον Ίβιτς. Αντικείμενο στο κεφάλι δέχτηκε ο Βέλγος επιθετικός κατά την έξοδό του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84' Μουσλίμοβιτς).

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Πετρίσεβιτς, Αθανασιάδης, Σταφυλίδης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μπράβο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζεμπούρ (61' Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Πάρντο, Μανιάτης, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος



Θεαματική πρόκριση για την ΑΕΚ

Θα μπορούσε να είχε χάσει την πρόκριση μέσα από τα "χέρια" της αφού βρέθηκε να χάνει με 3-1, αλλά αυτή η ΑΕΚ είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από σαράντα μέτρα, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα της με 3-2!

Οι «πράσινοι» απάντησαν στο γρήγορο γκολ του Λαγού (13') με τους Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (44') και Βύντρα (63') ο οποίος μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα, αποβλήθηκε, αλλά πλήρωσαν τη λανθασμένη εκτίμηση του Καρνέζη στο τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Μάκος (80' Μίτσελ), Καφές (53' Μπάχα), Ντιόπ, Λαγός (71' Μπλάνκο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Ματέος, Γκερέιρο, Νταντόμο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσούαλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Νίνης (81' Σιμάο), Κατσουράνης (89' Πλεσί), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74' Μαρίνος), Σισέ

Στον πάγκο: Καπίνος, Γκοβού, Καραγκούνης, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γούκος (Ηπείρου)

Επιμέλεια: Γιώργος Βαρβιτσιώτης
e-mail:giorgos-metallica@hotmail.com