Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Προβάδισμα για Τότεναμ και Σάλκε!


Προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση Τσάμπιονς Λιγκ πήραν Τότεναμ και Σάλκε μετά τα θετικά αποτελέσματα που πήραν εκτός έδρας κόντρα σε Μίλαν και Βαλένθια αντίστοιχα.

Τι κοφτερά «σπιρούνια»

Τα «σπιρούνια», στη δεύτερη φετινή επίσκεψή τους στο «Σαν Σίρο», κατάφεραν να αφήσουν και πάλι άφωνους τους Ιταλούς, αυτή τη φορά με τη νίκη επί της Μίλαν με σκορ 1-0, στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Κράουτς, ήταν ο «χρυσός» σκόρερ!

Η Τότεναμ παρουσιάστηκε σοβαρή και με στόχο τη νίκη που θα της έκανε πιο εύκολο το έργο της πρόκρισης, στην πρώτη της παρουσίας στη μοντέρνα μορφή του θεσμού και τα κατάφερε περίφημα. Από το πρώτο μέρος έκανε φανερή την επιθυμία της, ασχέτως αν δεν σκόραρε. Το έκανε στην επανάληψη με τον Κράουτς να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα στο 80ο λεπτό και τον Ιμπραΐμοβιτς να ισοφαρίζει στο 90’+1’, αλλά ο ρέφερι να το ακυρώνει για φάουλ, γεγονός το οποίο εξαγρίωσε τους παίκτες της Μίλαν, με... μπροστάρη τον Γκατούζο που τα έβαζε με όποιο μέλος των Άγγλων έβλεπε μπροστά του!

Μίλαν: Αμπιάτι (19' Αμέλια), Γκατούζο, Ζέεντορφ (46' Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι.

Στον πάγκο: Παπασταθόπουλος, Όντο, Γιανκουλόφσκι, Μέρκελ, Λεγκροτάλιε.

Τότεναμ: Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (62' Μόντριτς), Παλάσιος, Γκαλάς, Κράουτς, Ντόσον, Τσόρλουκα (61' Γούντγκειτ), Σάντρο, Ασου-Εκότο, Πίεναρ (76' Κράνιτσαρ).

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Παβλιουτσένκο, Ντεφόε, Μπασόνγκ.

Γήπεδο: «Σαν Σίρο»
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Μεγάλε Ραούλ!

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, πήρε η Σάλκε, αφού κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 1-1, από την Βαλένθια, στο «Μεστάγια», στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τέρματα ο Σολδάδο στο 17’ για τις «νυχτερίδες» για να ισοφαρίσει ο Ραούλ στο 64’.

Και πάλι στην κορυφή των σκόρερ της Ευρώπης ο Ραούλ, ο οποίος σκόραρε το 71ο γκολ, ξεπερνώντας τον Ιντζάκι κατά ένα τέρμα. Ο επιθετικός της Σάλκε πέτυχε ένα ακόμη κατόρθωμα, καθώς «έπιασε» τον Μαλντίνι στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 139 εμφανίσεις.

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γουαϊτα, Ναβάρο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Κόστα, Μπανέγκα (68' Βιθέντε), Τοπάλ, Ντομίνγκεζ (68' Χοακίν), Ματιέ, Κόστα, Σολδάδο, Αντούριθ

Στον πάγκο: Θέσαρ, Μπρούνο, Μαντούρο, Άλμπα, Πάμπλο Ερνάντεζ

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Μετζέλντερ, Σμιτς, Κλούγκε, Ματίπ, Χουράδο, Φαρφάν, Ραούλ, Χούντελααρ

Στον πάγκο: Σόμπερ, Σαρπέι, Ντράξλερ, Καρίμι, Γκαβράνοβιτς, Εντού, Χάο

Γήπεδο: «Μεστάγια»

Διαιτητής: Αλεξέι Νικολάεφ (Ρωσία)

Βοηθοί: Τιχόν Καλούχιν (Ρωσία), Άντον Αβεριάνοφ (Ρωσία)

Επιμέλεια: Γιώργος Βαρβιτσιώτης

e-mail: giorgos-metallica@hotmail.com