Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Αδέρφια ζείτε"


Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού και τουλάχιστον 5.000 οπαδοί της ομάδας έδωσαν το «παρών» για άλλη μία χρονιά στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.

Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης συγκεντρώθηκαν έξω από τη Θύρα 17 οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και οπαδοί από όλη την Ελλάδα προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων νεαρών ανθρώπων.

Παρόντες ήταν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους ποδοσφαιριστές του, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ και άλλων τμημάτων, μέλη του ΔΣ με επικεφαλής τους αδελφούς Αγγελόπουλους και φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσε και ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας πόλο του συλλόγου, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, που ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Κροατία, όπου αγωνίζεται πλέον.

Στην ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν «παρών», ενώ ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν και τα λόγια των συγγενών των θυμάτων. Μία από τις μητέρες, μάλιστα, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεταφραστής για τους ξένους παίκτες ώστε να ακούν και «να μάθουν τι σημαίνει Ολυμπιακός για να ματώνουν για αυτή τη φανέλα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι στο Μουσείο Πειραιά που ανεγείρεται αυτή την εποχή, μία αίθουσα θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7.

Το μνημόσυνο ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία.

Επιμέλεια: Γιώργος Βαρβιτσιώτης
e-mail:giorgos-metallica@hotmail.com