Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μιλήσανε, τα είπανε...τα συμφωνήσανε;


Νέα επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το ποδόσφαιρο", τόνισε στο ΔΣ της ΕΠΟ. Βεκρής: "Στη σωστή κατεύθυνση οι προτάσεις Μαρινάκη, δεν ήταν καλό το κλίμα μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού".Πιλάβιος: "Ο Πλατινί δεν είναι τιμωρός".

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ άρχισε στις 11:00 με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προσέρχεται στις 12:00. Σε ένα από τα διαλείμματα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε συνομιλία με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, Τζόνι Βεκρή.

Το "παρών" δίνουν ακόμη οι Βασάρας και Τεροβίτσας από πλευράς διαιτησίας, καθώς και οι εκπρόσωποι της Football League κ.κ. Τσακογιάννης και Καλογιάννης.

Μετά την έξοδο του από τα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε: "Μιλήσαμε για διάφορα θέματα και όχι μόνο για τα γεγονότα του ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας. Σταθήκαμε περισσότερο στο θέμα της βίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε αφορούν άρθρα του πειθαρχικού κώδικα που πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά. Σ' αυτό όμως θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Πολιτείας. Είμαστε υπέρ του να εφαρμόσουμε πιλοτικά το σύστημα των πέντε διαιτητών στο θεσμό του κυπέλλου, από τη νέα χρονιά. Η Σούπερ Λίγκα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας της".

Όσον αφορά το κλίμα που επικράτησε είπε: "Υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά στο τέλος φύγαμε ήρεμοι. Πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου. Να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία. Να διασφαλιστεί το ενιαίο των κρίσεων. Αν απαιτείται κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών θα την κάνουμε".

Τέλος στάθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στη χώρα μας λέγοντας: "Ο Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής του ποδοσφαίρου μας και τιμωρός του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα συνδρίασης. Ωστόσο κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης φέρεται να δήλωσε πως "Ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το ποδόσφαιρο", σημειώνοντας πως με το να κοινοποιεί το θέμα στην UEFA, δίνει αφορμή για δυσμενή σχόλια από το εξωτερικό.Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε ακόμη ότι ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα στα επεισόδια, ενώ πρόσθεσε: "Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος. Τι θέλετε να κάνω να τον βγάλω στον δρόμο;"

Όπως ήταν λογικό, οι ισχυρισμοί του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έμειναν αναπάντητες από τον Τζόνι Βεκρή, ο οποίος τόνισε: "Το ποδόσφαιρο το δυσφημούν αυτοί που κάνουν τις ασχήμιες κι όχι αυτοί που τις υφίστανται και τις καταγγέλλουν".

Βεκρής: "Στη σωστή κατεύθυνση όλες οι προτάσεις Μαρινάκη"

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Τζόνι Βεκρής αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν, τόνισε μεταξύ άλλων: "Μερικά μέτρα που πρότεινε ο κ. Μαρινάκης είναι όλα προς την σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της βίας. Δεν ελήφθησαν αποφάσεις, συζήτηση έγινε. Τέθηκαν διάφορα θέματα ενδιαφέροντα για την προστασία του ποδοσφαίρου. Τέθηκε θέμα αυστηροποίησης των ποινών. Δεν ήταν καλό το κλίμα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Από κατήγοροι βρεθήκαμε να είμαστε κατηγορούμενοι. Μας κατηγόρησαν για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου".

Χατζηαποστόλου: "Έπρεπε να πάρει θέση η ΕΠΟ"

Πριν από την άφιξη Μαρινάκη, ο αναπληρωτής πρόδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε πως "η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση όλα αυτά που έγιναν", ρίχνοντας εμμέσως ευθύνες στην ομοσπονδία και τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την αδράνειά τους, ενώ με την άφιξη Μαρινάκη στη συνεδρίαση, ο Τζόνι Βεκρής επανέφερε το θέμα στη συζήτηση με τον κ. Χατζηαποστόλου να διευκρινίζει πως "η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι αλλά γενικότερα για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Πηγή: contra.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης