Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Βαρύς" ο πέλεκυς!


Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Τάσου Μητρόπουλου άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Εμμανουήλ Αντωνακάκης.

Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον Ολυμπιακό, καθώς εγκαλείται για ευρείας κλίμακας επεισόδια και για τους τραυματισμούς των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού. Αυτό σημαίνει ποινή 1-2 αγωνιστικών. Να σημειωθεί ότι υπήρξε διαφωνία ματξύ των μελών της Επιτροπής για το αν ο Ολυμπιακός έπρεπε να κληθεί για ευρείας κλίμακας ή για εκτεταμένα επεισόδια και τελικά κλήθηκε για την πρώτη κατηγορία.




Ο Μαρινάκης κατηγορείται, επειδή «επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα». Οι προβλεπόμενες ποινές για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους ακόμη και έκπτωση από το αξίωμά του!
Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Τάσους Μητρόπουλος επειδή εξύβρισε το Νίνη και κινήθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του Λέτο.


Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης σε βάρος του προέδρου της αυτής και της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:


«Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τούτων, Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφενός μεν, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, αφετέρου δε, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά το εδυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του αγώνα της εγκαλουμένης ομάδας (της οποίας είναι πρόεδρος) με την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο στάδιο Καραϊσκάκη, αφενός μεν, μετέβη στον χώρο των αποδυτηρίων και συνεπικουρούμενος από φίλα προσκείμενα προς αυτόν άτομα, επετέθη φραστικώς και υβριστικώς, και με απειλητικές διαθέσεις κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σωτ. Νίνη, τον οποίον έσπρωξε βιαίως, του Σισέ και του Τζόρβα, στον οποίον μάλιστα είπε «Τζόρβα, φύγε από εδώ, εμείς απόψε σας γαμήσαμε», αφετέρου δε, δημόσια, δηλ. παρουσία πολλών τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων, που δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις, απευθυνόμενος στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Τζιμπρίλ Σισέ του είπε: «Δεν πειράζει Τζιμπρίλ. Θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας πηδήξαμε, σας γαμήσαμε…». Προς δε, με δηλώσεις που έκανε στον τύπο και τις οποίες εδημοσίευσαν οι εφημερίδες, αναφερόμενος κατά τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό για τον ως άνω ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ εδήλωσε και τα

εξής: «Αν θέλει να φύγει ο κ. Σισέ χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει». Οι πράξεις δε αυτές του εγκαλουμένου ενέχουν ιδιαίτερη απαξία, δοθέντος ότι ούτος τυγχάνει και πρόεδρος της Super League.


Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 5, 13, 14 παρ. 2, 3 και 4 εδ. ζ’ και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».



Πηγή: theplayer.gr

Επιμέλεια: Γιώργος Βαρβιτσιώτης