Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Υποχρεώθηκε στην πρώτη του ισοπαλία


Παύση στο σερί του έκανε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) με τον Πανιώνιο για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Μιραλλάς και Σβέρκος οι σκόρερ της αναμέτρησης. Αποβλήθηκε ο Ριέρα με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Κοντοέ.

Το ματς:

Ιδιαίτερα κεφάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με μπροστάρηδες και ιδιαίτερα κεφάτους τους Ριέρα και Μιραλάς (οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις) οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν απειλητικοί, ωστόσο πότε τα «χάλαγαν» στην τελική προσπάθεια και πότε έπεφταν πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα των «κυανέρυθρων». Στην πιο χαρακτηριστική ευκαιρία τους, η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μιραλάς (πέρασε σαν σταματημένους τρεις αντιπάλους ο Βέλγος, βγήκε φάτσα με το τέρμα και πλάσαρε) σταμάτησε πάνω στο Μάχο, καθώς ο Αυστριακός ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογα γρήγορος μετά το πρώτο τέταρτο, λόγω και κάποιων διακοπών (σκίστηκε το φρύδι του Παπαδόπουλου, ενώ έγινε αναγκαστική αλλαγή με πρόβλημα στον δικέφαλο ο Μπράβο), με τον Πανιώνιο να πατάει καλύτερα αλλά (απόντος και του Μήτρογλου) όχι στην αντίπαλη περιοχή. Η πτώση στην απόδοση του Ολυμπιακού καθρεφτίστηκε στο συννεφιασμένο πρόσωπο του Βαλβέρδε. Βιάστηκε ο Βάσκος, μιας και λίγο αργότερα, μετά από κάθετη μεταβίβαση του Ριέρα και άψογο τελείωμα του Μιραλάς, έγινε το 1-0 στο 43ο λεπτό και πήγε σαφώς πιο ήρεμος στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα όμως του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ήταν και πάλι υποτονικός. Έπρεπε να έρθει ένα απευθείας φάουλ του Ριέρα (λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού) το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μάχο, για να… ξυπνήσουν στη Νέα Σμύρνη. Τα ηνία πέρασαν ξανά στον Πανιώνιο, ο οποίος με αρκετή δόση τύχης, έφερε το ματς στα ίσια στο 68’. Μετά από μια -φαινομενικά ακίνδυνη- βαθιά μπαλιά (φαίνεται να υπάρχει οφσάιντ), την αργή αντίδραση του Μοντέστο και την κακή απομάκρυνση του Γάλλου με την μπάλα να χτυπά στον Σβέρκος και μετά να καταλήγει στα δίχτυα της εστία του Πάρντο, διαμορφώθηκε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει (η κεφαλιά του Ντουντού απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Κοντοέ) ωστόσο η αποβολή του Ριέρα για χτύπημα εκτός φάσης στον αμυντικό των γηπεδούχων που νωρίτερα έσωσε από σίγουρο γκολ την ομάδα του, δεν του άφησε πολλά περιθώρια να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (83' Αναστασόπουλος), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν (88' Κούκετς)
Στον πάγκο έμειναν οι: Πρελ, Βαρό, Κολοβός, Σαλαλί.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο (36' λ. τρ. Χολέμπας), Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (83' Ρόμενταλ), Φουστέρ, Ντουντού, Ριέρα, Μιραλάς, Τζεμπούρ (66' Μοϊσές).
Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης, Ζαϊρί, Ποτουρίδης

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νιας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Πηγή: Sday.gr

Γιώργος Βαρβιτσιώτης