Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δεν τον "πήδηξε" η διαιτησία, αλλά οι συμπαίκτες του!


Του Γιώργου Βαρβιτσιώτη

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στο ποδόσφαιρο που μπορεί κανείς να εκφράσει διάφορα συναισθήματα, είτε αυτός είναι φίλαθλος, είτε οπαδός, είτε ποδοσφαιριστής. Στιγμές που πάνω στην χαρά, στη στενοχώρια, στην οργή ή πολύ απλά στο ξενέρωμα βγάζει αυτό που έχει μέσα του, αυτό που νιώθει, έτσι ακριβώς όπως είναι μέσα στον εγκέφαλό του.


Αυτό ακριβώς έκανε και την Τετάρτη ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς, ο Γάλλος πέταξε μια φράση που ομοιά της δεν έχει ξαναειπωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, δημόσια. "Ένιωσα οτι με πήδηξαν",είπε. Τονίζοντας στην συνέχεια πως η διαιτησία κατέστρεψε την προσπάθεια του "τριφυλλιού". Δεν έπρεπε ο Βύντρα να είχε πάρει κίτρινη κάρτα για το πλάγιο και το παιχνίδι έπρεπε να είχε τελειώσει πρίν το γκολ του Μίτσελ κλπ-κλπ.


Ίσως ο Σισέ να "αηδίασε"από την διαιτησία, ίσως όμως να "αηδίασε" και για κάτι άλλο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Γάλλος είπε "με πήδηξαν" και όχι "μας πήδηξαν", πράγμα που σημαίνει πως δεν μιλά για όλη την ομάδα του. Μήπως βαθιά μέσα του πιστεύει πως οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που τον πήδηξαν; Όλοι γνωρίζουμε πως αν δεν υπήρχε ο Σισέ στον ΠΑΟ, αυτή την στιγμή δεν θα τον λέγαμε νταμπλούχο και δεν θα μιλούσαμε για δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με -7 από τον Ολυμπιακό. Τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα για την ομάδα της Λεωφόρου. Μάλλον ήρθε η ώρα να καταλάβουν κάποιοι εκεί μέσα στον Παναθηναϊκό (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες ή συμπαίκτες του Σισέ) πως ο Γάλλος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του και στο παιχνίδι του Κυπέλλου προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση της ομάδας του μαζί με κάποιους βέβαια, αλλά αυτοί οι άλλοι τα κατέστρεψαν όλα στο τέλος.


"Τον πήδηξε" ο Βύντρα που πήρε την κόκκινη κάρτα γιατί έπρεπε να την πάρει (και μάλιστα απο νωρίς) και γιατί άργησε να βγει από το γήπεδο (ο χρόνος αυτός μέτρησε στις καθυστερήσεις). "Τον πήδηξε" ο Καρνέζης, ο οποίος φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του με αποκορύφωμα το δεύτερο το οποίο ήταν και το "τελειωτικό χτύπημα". Από εκεί και πέρα φταίει ο Φερρέιρα για τις όποιες επιλογές του, η διοίκηση που έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο και στο τέλος, η διαιτησία. Όλα αυτά είναι αλυσίδα. Μόνο που πρέπει να κοιτάμε το πρόβλημα από τη "ρίζα" του και αυτή φαίνεται πως είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Απλά πρέπει κάποιοι να το παραδεχτούν και να κάνουν μια προσπάθεια για να το λύσουν, γιατί αλλιως φαίνεται πως θα μεγαλώσει.


Για να επανέλθω στον Σισέ και να κλείσω, θεωρώ πως η κουβέντα που είπε μπορεί να τον πεισμώνει, αλλά μπορεί και να τον έχει κάνει να απηυδήσει με όλα αυτά που γίνονται μέσα στην ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως το καλοκαίρι έκτος από τα οικονομικά προβλήματα που θα έχουν οι πράσινοι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και την πιθανή φυγή του μεγάλου τους αστέρα.

e-mail---> giorgos-metallica@hotmail.com