Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Νταντί Γιουνάιτεντ - ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ πήρε μια ξεκούραστη νίκη στην Σκωτία επί της Νταντί Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη στο γκολ του Ραφίκ Τζiμπούρ στο 11ο μόλις λεπτό, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Περνίς. Πίεζαν οι Σκωτσέζοι, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στον Σάχα.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Νταντί Γιουνάιτεντ στην Σκωτία και πλέον ο δρόμος για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μοιάζει ακόμα πιο εύκολος. Οι Σκωτσέζοι έπαιζαν με μακρινές σέντρες, που ήταν βούτυρο στο ψωμί των Δέλλα και Μανωλά, ενώ στο τέλος αν και έκλεισαν στα καρέ της την ΑΕΚ, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Σκωτία έχοντας την παράδοση με το μέρος της, αφού σε τρεις αναμετρήσεις με ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά τρεις προκρίσεις. (Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν και Χαρτς).

Οι δυο προπονητές δεν είχαν εκπλήξεις στις ενδεκάδες τους, με δεδομένα τα προβλήματα και από τις δυο πλευρές, με τον Τζεμπούρ από την πλευρά της Ένωσης να ξεκινά τελικά στην επίθεση στη θέση του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Περνίς, Ντίλον, Ντίκσον, Κόνγουεϊ, Ρόμπερτσον (Κανταμάρτερι 82'), Ντέιλι, Μπουαμπέν, Γκομίς, Κένεθ, Γουότσον, Γκουντγουίλ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (Μπερνς 71'), Σκόκο (;Έντερ 89'), Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ (Ντιόπ 82').

Σκόρερ: Τζεμπούρ (11' - ΑΕΚ),

Κάρτες: Κόνγουεϊ (18' - Νταντί), Σκόκο (32' - ΑΕΚ), Λυμπερόπουλος (41' - ΑΕΚ), Μπαουμπέν (50' - Ντανί), Μάκος (74' - ΑΕΚ), Δέλλας (84' - ΑΕΚ), Κένεθ (92' - Νταντί).

Το παιχνίδι

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Νταντί Γιουνάιτεντ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης να προσπαθεί με πολύ τρέξιμο να κλείσει την Ένωση στα καρέ της. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έβγαινε επικίνδυνα στην αντεπίθεση χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Πρώτη φάση στο παιχνίδι έγινε για την ομάδα της ΑΕΚ στο 10ο λεπτό, όταν ο Λεονάρντο βρήκε πολύ ωραία τον Καφέ μέσα στην περιοχή της Νταντί, όμως ο 32χρονος άσος δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή.

Τρομοκράτης και στην Σκωτία

(0-1)
Σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση για την 'Ενωση στο 11ο λεπτό, ο Λεονάρντο συνδυάστηκε καταπληκτικά με τον Νάτσο Σκόκο μέσα στην περιοχή της Νταντί και από τα αριστερά, με τον Αργεντινό να κάνει παράλληλη σέντρα στον Ραφίκ Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Περνίς.

Η απάντηση της Νταντί ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Ντέιλι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και πήρε την κεφαλιά μόνος του, όμως την έστειλε λίγο άουτ.

Στο 22' Η Νταντί έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κόνγουεϊ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τον Κένεθ να πηδά πιο ψηλά από όλους και να παίρνει την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Παρολίγον ατύχημα


Στο 24' παρολίγον να έχουμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο παιχνίδι, όταν Γιάχιτς και Κόνγουεϊ πήδηξαν στον αέρα και συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος. Ο άσος της ΑΕΚ μάτωσε, όμως μετά από λίγα λεπτά μπήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή του αγώνα μέχρι και το 40ο λεπτό και την Νταντί Γιουνάιτεντ να πιέζει στα τελευταία πέντε λεπτά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια σοβαρή ευκαιρία.

Πιέζει η Νταντί, χάνει ευκαιρίες η ΑΕΚ

Η πρώτη φάση της επανάληψης έγινε από την πλευρά της ΑΕΚ, όταν ο Λεονάρντο έκανε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να γλιστρά από τα χέρια του Περνίς, όμως ο πορτιέρο της Νταντί με δεύτερη προσπάθεια την μάζεψε.

Παρόλα αυτά η Νταντί Γιουνάιτεντ μέχρι το 75ο λεπτό έκλεισε στα καρέ της την Ένωση, με τους κίτρινους ωστόσο να φεύγουν σε αντεπιθέσεις "φαρμάκι". Συγκεκριμένα στο 56' σε μια σέντρα από τα δεξιά ο Λεονάρντο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά, με τον Περνίς να πέφτει και να μπλοκάρει με δυσκολία.

Στο 71ο λεπτό μάλιστα η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Λεονάρντο ένιωσε ενοχλήσεις και ο Νείθαν Μπερνς πέρασε στη θέση του.

Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ντούσαν παραλίγο να κάνει δυο τα τέρματα της, όταν σε μια σέντρα του Σκόκο από τα αριστερά, ο Καφές δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντά.

Ντεμπούτο για Ντιόπ

Στο 82ο λεπτό ο Μπουμπά Ντιόπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Τζεμπούρ, που έδειξε να έχει ενοχλήσεις, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα της ΑΕΚ.

Ένα λεπτό αργότερα η Νταντί έχασε την μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Μπερνς έκανε λάθος διώξιμο πάνω στον Ντέιλι, ο οποίος βγήκε φάτσα με τον Σάχα. Το πλασέ του ωστόσο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΚ να παίρνει μια ξεκούραστη επί της Νταντί και να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Europa League.

Δείτε το γκολ της αναμέτρησης




Πηγή : sport24.gr