Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ολυμπιακός - Ρόμα απόψε (21:45 ΝΕΤ)

Διαφορετικά φαντάζονταν το αποψινό (21:45, ΝΕΤ) φιλικό με τη Ρόμα οι ιθύνοντες της διοίκησης του Ολυμπιακού όταν «έκλειναν» το παιχνίδι, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, πρόκειται για ένα δυνατό τεστ για όλους. Άπαντες θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που αναμένεται να αποθεωθεί από τους οπαδούς. Το χειροκρότημα της εξέδρας θα πάρει και ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Υπογράφει ο Βενκέρ, αν θελήσει ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», που αποφάσισε να πει «αντίο» στον Νταρμπισάιρ.

Όποιος δεν εντυπωσιάσει στο φιλικό με τη Ρόμα τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δύσκολα θα βρίσκεται την επόμενη μέρα στα πλάνα του προπονητή του Ολυμπιακού. Κι αν ήδη ο Νταρμπισάιρ πρέπει να θεωρείται παρελθόν, το μέλλον των Ντιόγο, Μαρέσκα, Όσκαρ «αιωρείται» και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι στο ρόστερ του Βάσκου. Ο νέος κόουτς των Πειραιωτών δεν έδειξε ενδεκάδα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του. Άλλωστε, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τέστ απέναντι στη Ρόμα που κατεβαίνει πλήρης, με όλα της τα αστέρια στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν βροντερό παρών και δεν αποκλείεται το παιχνίδι να είναι sold out. Προφανώς θέλουν με το δικό τους τρόπο να καλωσορίσουν τον Βαλβέρδε, αλλά και να ετοιμάσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα για να εντυπωσιάσουν τον Μπαπτίστα, παρότι ο Βραζιλιάνος δήλωσε σε Ιταλούς ρεπόρτερ πως δεν φεύγει από τους «τζιαλορόσι».

Για τη Ρόμα, το φιλικό με τον Ολυμπιακό αποτελεί γερό κρας τεστ, μια και την ίδια ενδεκάδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Ρανιέρι και στο Σούπερ Καπ με την Ιντερ. Λόμποντ κάτω από τα δοκάρια και τους Κασέτι, Μεξές, Ζουάν και Ρίισε στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Στα χαφ οι Ντε Ρόσι και Περότα θα αγωνίζονται στον άξονα και οι Ταντέι (δεξιά), Μενέζ (αριστερά) στα άκρα. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Τότι και Αντριάνο, σε σύστημα 4-4-2.

Πάντα στο προσκήνιο τα μεταγραφικά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει ότι κάθε εισήγηση του Βαλβέρδε θα τηρείται ευλαβικά από τη διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι μετά το «αντίο» με τον «Ντάρμπι», ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο φορ. Πέρα από τους ξένους που (λογικά) θα αποκτηθούν για αυτή τη θέση, ίσως γίνει και μια επένδυση με ελληνικό χρώμα. Ο λόγος για τον Απόστολο Βέλλιο, που δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή (λήγει το επόμενο καλοκαίρι).

Στην… ξένη αγορά, οι περιπτώσεις των Τζο και Βάγκνερ Λοβ είναι σε περίοπτη θέση, ενώ φυσικά, κανείς δεν βγάζει από το μυαλό του το όνομα του Ζούλιο Μπαπτίστα. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις και αν γίνει κάποια κίνηση, αυτή θα είναι για δανεισμό με οψιόν αγοράς. ο Γουεμπό της Μαγιόρκα είναι άλλος ένας παίκτης που προτάθηκε. Ιδιάζουσα περίπτωση ο Καμερουνέζος που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 6 γκολ σε 31 συμμετοχές, αλλά οι άνθρωποι της Μαγιόρκα συζητούν μόνο για πώληση του «δεμένου» μέχρι το 2012 παίκτη τους.

Μετά την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ, ο Μεχντί Λασέν να περισσεύει για την ισπανική ομάδα. Δεν αποκλείεται η περίπτωση του να ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους», αφού ο 26χρονος Αλγερινός (με γαλλικό διαβατήριο) ήταν το βασικό αμυντικό χαφ της Ρασίνγκ τις δύο προηγούμενες σεζόν (33 συμμετοχές πέρυσι, 34 πρόπερσι) και μάλιστα βρίσκεται σε ποδοσφαιρική ηλικία ιδανική για τον Βαλβέρδε (26 ετών). Ενδεχόμενη απόκτησή του δεν θα «ματώσει» οικονομικά τον σύλλογο και αν τελικά έρθει στον Πειραιά, ο Τζιόλης θα έχει συνεισφέρει (έμμεσα) σε αυτό.

Ο παίκτης, ωστόσο, που μπορεί να ντυθεί και σήμερα στα «ερυθρόλευκα» είναι ο Γουίλιαμ Βενκέρ. Ο αμυντικός μέσος της Ναντ μπορεί να αποκτηθεί δανεικός και με οψιόν αγοράς και απομένει μόνο το «ΟΚ» του Βαλβέρδε, για να γίνει η μεταγραφή.

Το «κόλπο γκρόσο» για τη θέση του μέσου, όμως, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να το κάνει με τον Αχίλε Εμανά. Ο 28χρονος μέσος κοστολογείται από τη Μπέτις με 5 εκατ. ευρώ, αλλά πρόκειται για περίπτωση στην οποία οι ιθύνοντες βάζουν «το χέρι τους στη φωτιά» ότι θα πιάσει στην ομάδα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας μοιάζει αδιάλλακτη όσον αφορά την τιμή τους διεθνούς παίκτη, μια και πριν από μερικές μέρες απέρριψε πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ της Μπλάκμπερν. Σε περίπτωση που ο Βαλβέρδε τελικά ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του, τότε θα «παίξει» η περίπτωση της συνιδιοκτησίας. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός να αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του με ένα ποσό στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Αν όμως, ο Βάσκος πει ότι θέλει πρώτα τον Νεκουνάμ, η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να του ικανοποιήσει τα «θέλω».

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η μεταγραφή του Τάσου Παπάζογλου από τον Πανσερραϊκό στον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά, απομένουν οι υπογραφές, μια και οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα, σε ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, μαζί με τον Σουμπίνιο ως δανεικό. Αυτό σημαίνει ότι (ίσως και σήμερα) ολοκληρωθεί το θέμα με τον μέσο του Εθνικού. Και αυτή η μεταγραφή θεωρείται τελειωμένη και απομένουν τα τυπικά για τον 24χρονο Βραζιλιάνο.


Πηγή : sport-fm.gr