Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο Σάντος έκανε το αυτονόητο

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο προκαλούν εντύπωση σε κάποιους οι κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος. Μάλλον, για να πω την αλήθεια, υπάρχει μια εξήγηση. Είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια να βλέπουμε στην Εθνική ομάδα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε έπαιζαν, είτε όχι στους συλλόγους τους, είτε βρίσκονταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είτε όχι, να φορούν συνεχώς τη φανέλα με το εθνόσημο.

Για να λέμε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι, αν ο καθένας από εμάς είχε τη δυνατότητα να επιλέξει την αποστολή της Εθνικής θα παρακολουθούσαμε χιλιάδες (ή και περισσότερες) διαφορετικές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι όπως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο κ. Σάντος πιστεύει ότι αυτοί είναι οι καταλληλότεροι, το ίδιο πίστευε και στο παρελθόν, ο Ότο Ρεχάγκελ. Μην ξεχνιόμαστε. Ο κορυφαίος προπονητής, βάση αποτελεσμάτων, που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα μας.

Όπως κι εσείς (φαντάζομαι), έτσι κι εγώ συμφωνώ με ορισμένες επιλογές του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού και διαφωνώ με κάποιες άλλες. Σε ότι αφορά στους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές που κάλεσε, νομίζω ότι ήταν καιρός να δοθούν επιτέλους ευκαιρίες σε παίκτες, οι οποίοι έχουν μπροστά τους τουλάχιστον μια δεκαετία γεμάτη μπάλα. Μόνο έτσι η Εθνική ομάδα μπορεί να έχει μέλλον. Σάββας Γκέντσογλου, Στέργος Μαρίνος και Γιάννης Παπαδόπουλος έχουν αποδείξει με τις ομάδες τους ότι αξίζουν την προσοχή όλων και γι’ αυτό ο Φερνάντο Σάντος έκανε το αυτονόητο. Τους επέλεξε για να πάρουν …γεύση από Εθνική ανδρών στο επόμενο φιλικό παιχνίδι.

Όσο για την πρώτη κλήση του Παντελή Καφέ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τον Φεβρουάριο του 2008, έχω την εντύπωση ότι θα …διχάσει τον κόσμο. Λογικό, αφού δεν είναι δυνατόν όλοι να έχουμε την ίδια άποψη. Αν θέλετε πάντως τη γνώμη μου πιστεύω ότι ο Πορτογάλος προπονητής απέδωσε δικαιοσύνη με τη συγκεκριμένη κίνηση. Ο Καφές έκανε πέρυσι καταπληκτικό πρωτάθλημα και ήταν από τους ελάχιστους παίκτες της ΑΕΚ που ξεχώρισαν και είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους. Το άξιζε και γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε δώσει το παρών και στο μουντιάλ. Έστω και τώρα όμως ο κ. Σάντος δείχνει να εκτιμάει την προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος ναι μεν δε λέγεται …νέος στο χώρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει με την εμπειρία του.

Σε ότι αφορά στους παίκτες, οι οποίοι σε σχέση με το πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο έμειναν εκτός, μου προκαλεί εντύπωση καταρχήν η απουσία του Βαγγέλη Μόρα και του Αλέξανδρου Τζιώλη, αφού είχαν θετικότατες εμφανίσεις στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Επίσης η παρουσία του Σάκη Πρίττα θα έπρεπε να έχει συνέχεια στην Εθνική ομάδα, αφού μιλάμε για έναν από τους πολυτιμότερους αμυντικούς χαφ της σεζόν που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Μάϊο.

Είτε συμφωνούμε όμως, είτε διαφωνούμε με τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος, όλοι οφείλουμε να σταθούμε χωρίς γκρίνια στο πλευρό της Εθνικής ομάδας, στη νέα εποχή που έχει ήδη αρχίσει.


Πηγή : sportaction.gr