Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πιάνει αμέσως δουλειά

Σήμερα το βράδυ θα έρθει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην Ελλάδα. Ο Ισπανός τεχνικός θα υπογράψει αύριο το νέο διετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και θα παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει και οι Πειραιώτες χρειάζεται να «τρέξουν» τον νέο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Στη Βαρκελώνη έγινε μια πρώτη κουβέντα, ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη - παρουσία του 46χρονου προπονητή - για τους υποψήφιους στόχους του των «ερυθρόλευκων».

Ψηλά στη λίστα του Βαλβέρδε βρίσκεται το όνομα του Νάτσο Σκόκο, για τον οποίο οι Πειραιώτες σκοπεύουν να κάνουν δυναμική κίνηση. Μάλιστα, ο Ισπανός - που ξέρει καλά τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό - προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει ως δεύτερο επιθετικό. Ο 46χρονος προπονητής εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική απόκτησης του Ζούλιο Μπαπτίστα, προκειμένου να λυθεί δραστικά το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται να γίνει κίνηση για την απόκτηση του Τίμο Χίλντεμπραντ, αν ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφασίσει να γίνει μέλος του τεχνικού επιτελείου. Στα υπ’ όψιν του Βαλβέρδε βρίσκεται ο Χουάν Άνχελ Αλμπίν. Πρόκειται για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό της Χετάφε, που έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους» και εκείνοι εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Ένας εκ των βασικών επιθετικών που κοιτάζει ο Ολυμπιακός είναι ο Ντράγκαν Μρντζα. Αν τελικά αποχωρήσει ο Ντιόγο ή άλλος επιθετικός από τους Πειραιώτες, τότε αναμένεται να γίνει κίνηση για τον 26χρονο φορ της Βοϊβοντίνα και αρχισκόρερ του σερβικού πρωταθλήματος. Τέλος, ο Βαλβέρδε επιθυμεί να αποκτηθεί ένας βασικός αμυντικός μέσος. Στο προσκήνιο επανέρχεται η περίπτωση του Τζαβάντ Νεκουνάμ, καθώς ο Ισπανός ενημερώθηκε για τον Ιρανό μέσο και εμφανίστηκε θετικός στην απόκτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαλβέρδε δεν επιθυμεί να αποκτηθούν παίκτες που θα έχουν ξεπεράσει το 32ο έτος της ηλικίας τους, αφού αναζητεί νέους ποδοσφαιριστές. Κυρίως θέλει παίκτες που βρίσκονται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (26- 27). Επίσης, ο Ισπανός πρέπει να αξιολογήσει το υλικό της ομάδας. Συγκεκριμένα, θα κρίνει τους Ντιόγο, Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα και Όσκαρ, ενώ θα «τσεκάρει» τον Μοχαμέντ Καμαρά που προπονείται τις τελευταίες ημέρες στου Ρέντη.

* Σήμερα αναμένεται να τελειώσει και τυπικά το θέμα της μεταγραφής του Σουμπίνιο στον Ολυμπιακό. Η υπόθεση θα είχε ξεκαθαρίσει από την Παρασκευή, αλλά λόγω των εξελίξεων έμεινε μερικές μέρες πίσω. Οσον αφορά τον Παπάζογλου, αύριο αναμένεται να υπάρξει μια νέα και τελευταία επαφή με τον Πανσερραϊκό και μάλλον θα υπάρξει συμφωνία για τη μεταγραφή του 21χρονου αμυντικού.

* Εντός της ημέρας αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις όσον αφορά την πιθανή πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει η Μπενφίκα για την απόκτηση του Ντιόγο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει προταθεί στους «αετούς», οι οποίοι τον εξετάζουν και η σημερινή ημέρα θεωρείται κρίσιμη.


Πηγή : Sport-fm.gr