Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Άρης-Γιαγκελόνια 2-2

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Αρης, ο οποίος καρδιοχτύπησε μέχρι να κάμψει την αντίσταση της τυχερής Γιαγκελόνια και να πάρει την χιτσκοκική πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League (2-2). Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ σκόραρε τα δύο τέρματα των κίτρινων. Ενταση στις εξέδρες.

Το ματς στην αρχή φάνηκε να γέρνει προς τη μεριά των Πολωνών, ωστόσο ο Αρης φρόντισε να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα και να πάρει τα ηνία, με τον Ναφτί στο 11' να δημιουργεί την πρώτη φάση και τον Κόκε να αδυνατεί να την τελειώσει.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τσέζαρεκ ήταν εκείνος που απείλησε την εστία της Γιαγκελόνια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα βρήκε στόχο όταν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το γκολ προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού, ωστόσο αυτή δεν κράτησε πολύ, αφού ένα τυχερό γκολ των Πολωνών στο 25ο λεπτό έφερε τη σχετική ανησυχία. Μάλιστα, μετά το γκολ ακολούθησε ένα κακό διάστημα για τον Αρη που έχασε τον προσανατολισμό του, ενώ σε συνδυασμό με τα όσα έγιναν στις εξέδρες (διαβάστε στο σχετικό link), η εικόνα της αναμέτρησης χάλασε. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική καλή φάση σημειώθηκε με τη λήξη του πρώτου μέρους όταν ο Κάλβο σούταρε και ο Σαντομιέρσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο Αρης μπήκε με ξεκάθαρο στόχο να κόψει τον βήχα των φιλοξενούμενων, αλλά δυσκολεύτηκε να επιβάλει τον ρυθμό του. Από την πλευρά της η Γιαγκελόνια μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και προσπάθησε να απειλήσει, ανησυχώντας την άμυνα των κίτρινων.

Εκεί, όμως, που πραγματικά ανησύχησαν όλοι ήταν στο 66ο λεπτό όταν ο Μπούρκχαρντ κέρδισε το... Τζόκερ με ένα (δεύτερο) τυχερό γκολ που σημείωσε, κάνοντας το 1-2 για τη Γιαγκελόνια.

Με αυτό το σκορ οι Πολωνοί ισοφάριζαν το σκορ του πρώτου αγώνα και το παιχνίδι πήγαινε στην παράταση, ωστόσο ο Ρουμάνος διαιτητής έσωσε τον Αρη δίνοντας πέναλτι υπέρ του Τσέζαρεκ στο 70ο λεπτό. Χρειάστηκαν πέντε λεπτά (κάτι οι διαμαρτυρίες, κάτι η ένταση) για να εκτελέσει ο Κροάτης την εσχάτη των ποινών που ο ίδιος κέρδισε και να ευστοχήσει, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.

Στα υπόλοιπα λεπτά η αγωνία χτύπησε κόκκινο, η Γιαγκελόνια έκανε τους φιλάθλους του Αρη να κλείσουν τα μάτια τους, αλλά ευτυχώς το 2-2 δεν άλλαξε. Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν με νύχια και με δόντια το 2-2 και στο φινάλε χαμογέλασαν, έχοντας στο τσεπάκι τους την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.


Πηγή : contra.gr