Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Τέλος ο Λίνεν

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού :

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Ευάγγελος Μαρινάκης με τον προπονητή της ομάδας κ. Έβαλντ Λίνεν, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. με τον προπονητή.

Ύστερα από 52 μέρες και μετά την “σφαλιάρα” του αποκλεισμού από την Ευρώπη, χώρισαν οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Έβαλντ Λίνεν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό προπονητή, του άνοιξε την πόρτα της εξόδου και δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Ξανά στο προσκήνιο ο Βαλβέρδε, όπως και άλλοι δυο Ισπανοί, ο Μανθάνο και ο Χουάντε Ράμος. Σενάρια και για τον Χιλιανό Πελεγκρίνι που δούλεψε πέρσι στη Ρεάλ.

Ο 57χρονος Γερμανός τελούσε υπό αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσληψη του ανακοινώθηκε (από τη διοίκηση Κόκκαλη) λίγες μόνο μέρες πριν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην πειραϊκή ΠΑΕ. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ακύρωνε την πρόσληψη λίγες μόνο ώρες μετά τη συμφωνία με τον Γερμανό.

Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας και η αγχώδης νίκη στο πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι δημιούργησαν αρνητικό “κλίμα” για τον Λίνεν. Η αφορμή για την απόλυση του δόθηκε μετά το χτεσινό στραπάτσο του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ, με τον κ.Μαρινάκη να απειλεί από την Αθήνα και να απαιτεί να μην επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Γερμανός προπονητής και ο Ντιόγο!

"Η απόφαση που λάβαμε με τον κ. Λίνεν ήταν κοινή. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήξερα τι κατάσταση θα αντιμετωπίσω. Έχω μάθει στα δύσκολα κι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τις επόμενες μέρες ο Ολυμπιακός θα 'χει έναν πολύ καλό προπονητή και θα πάμε πιο δυνατά από πριν. Στόχος είναι η κορυφή. Τα λόγια είναι φτώχεια, στην πράξη θα τα δούμε όλα..." δήλωσε ο κ.Μαρινάκης μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Έβαλντ Λίνεν. Και πρόσθεσε: "Επαναλαμβάνω, τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα 'χει έναν πολύ καλό προπονητή, εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα".


Πηγή : enet.gr