Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Θέλει δουλειά πολλή...

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καυτατζόγλειο. Και πως να μην χρειάζεται δουλειά όταν μιλάμε για μία ομάδα με 14 μεταγραφές και ένα προπονητή που δεν έχει κλείσει μήνα. Την ίδια ώρα η διαιτησία του αγώνα προκαλεί τη ρήξη με την ΕΠΟ.

Μόνο ένας προπονητής... τσαρλατάνος θα έδινε υποσχέσεις και θα έταζε λαγούς με πετραχήλια στην πρώτη του "επαφή" με τους φιλάθλους.

Και ο Ερνέστο έχει αποδείξει πάνω από όλα ότι είναι σοβαρός άνθρωπος. Ηρθε σε μία ομάδα που τελείωσε τη σεζόν στην 5η θέση. Επιπλέον ο Ολυμπιακός μόλις είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη αρχές Αυγούστου με την ψυχολογία όλων στο σύλλογο να είναι στο ναδίρ.

Την ίδια ώρα είχε στα χέρια του ένα νέο υλικό το οποίο εμπλουτίστηκε μέχρι και... λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Πόσα αλήθεια μπορούν να γίνουν μέσα από προπονήσεις και 3 φιλικά προετοιμασίας (Ρόμα, Λα Κορούνια, Ολυμπιακός Βόλου);;

Τα θαύματα έχουν τελειώσει στον 21ο αιώνα. Η πρόοδος γίνεται μέσα από δουλειά. Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτή άλλωστε ήταν και η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πρώτη συνέντευξη του Βάσκου τεχνικού. Ο Ολυμπιακός φάνηκε στο χορτάρι του Καυτατζογλείου ότι απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί ΟΜΑΔΑ.

Ο ίδιος ο Βαλβέρδε καλά καλά δεν έχει βγάλει τα συμπεράσματα του για το σύνολο του ρόστερ. Αυτό τον οδήγησε και σε κάποιες επιλογές για τις οποίες σήμερα (και εκ του ασφαλούς) αρκετοί τον κατηγορούν όπως λόγου χάρη η μη χρησιμοποίηση του Αριελ Ιμπαγάσα στην αρχική ενδεκάδα ή η παρουσία σε όλο το 90λεπτο του Φουστέρ ο οποίος δεν πρόσφερε στην επανάληψη.

Αλίμονο όμως αν αρχίσει η γκρίνια από το... πρώτο ματς. Οσο και αν είναι αγαπημένη μας (κακή) συνήθεια, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αφήσει κανένα περιθώρια για εσωστρέφεια. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έδειξε χθες ότι αλλάζει.

Θέλει πολλή δουλειά, αλλά αλλάζει. Φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τόσες τελικές όσες δεν έκαναν σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ (με εξαίρεση κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη). Η τύχη και ο Ελευθερόπουλος στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα προβάδισμα 0-2 ή 0-3.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα... πρωτοσέλιδα σήμερα;; Γιατί πράγματι ο Ηρακλής πέρσι έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό που δεν δημιούργησε μισή ευκαιρία στο Καυτατζόγλειο. Φέτος όμως για ένα μεγάλο διάστημα οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια πειστική εμφάνιση.

Πλήρωσε όμως το γεγονός ότι δεν καθάρισε το ματς αλλά και πως σαν καινούρια ομάδα παρουσίασε αστάθεια στην απόδοση του. Φυσικά έστω και έτσι πρέπει να προβληματίσει πρώτα από όλα το τεχνικό επιτελείο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δυο γκολ.

Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία στο Λιμάνι ότι κάτι καλό δημιουργείται, κάτι σωστό και υγιές. Πάνω από όλα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι σκασμένος που με το "καλημέρα" ο Ολυμπιακός δεν πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να φτάσει τους Πειραιώτες εκεί που ονειρεύεται ο ίδιος.

Σύμμαχος στην προσπάθεια που γίνεται στους ερυθρόλευκους για να γίνουν ΟΜΑΔΑ, είναι και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής. Μπορεί βέβαια να φύγουν κάποιοι διεθνείς, αλλά ο Βαλβέρδε θα έχει στη διάθεσή του αρκετούς ποδοσφαιριστές για να δουλέψει μαζί τους.

Υπομονή λοιπόν και δουλειά είναι το σύνθημα στον Ολυμπιακό για να χτιστεί μια ομάδα που θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο και θα φέρει ξανά τίτλους στο Λιμάνι. Και φυσικά μια ομάδα που θα αναδείξει δικούς της ποδοσφαιριστές όπως πχ τον Φετφατζίδη τον οποίο εμπιστεύτηκε χθες ο Βάσκος κόουτς και δικαιώθηκε απόλυτα.

Σε ρήξη με την ΕΠΟ

Πέρα από την μη ετοιμότητα της ομάδας και την... "αυτοκτονία" των τελευταίων λεπτών, στον Ολυμπιακό δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη η διαιτησία του του Γιώργου Σταθόπουλου. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Μώραλη, που αφού ζήτησε υπομονή γιατί η ομάδα χτίζεται εδώ και μόνο 20 ημέρες, συμπλήρωσε:

"Η διαιτησία έκανε πολλά λάθη σε ένα νέο πρωτάθλημα και θα πρέπει να είναι όλοι προσεχτικοί για ένα καλό πρωτάθλημα και εύχομαι στην συνέχεια οι διαιτησίες να είναι πολύ καλύτερες από την σημερινή. Πιστεύω ότι υπήρχε ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που δεν δόθηκε".

Αυτή ήταν και η επίσημη τοποθέτηση του Ολυμπιακού. Ωστόσο ανεπίσημα οι άνθρωποι των Πειραιωτών σχολίαζαν πως "Το μαγαζάκι που έχει στηθεί στην ΕΠΟ εδώ και δύο χρόνια δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στο παρασκήνιο", όπως αναφέρει το Redplanet.gr.

Στόχος φυσικά η ΚΕΔ και ο Σοφοκλής Πιλάβιος καθώς όπως τόνιζαν "με "ασπιρίνες" δεν αντιμετωπίζεται αυτό το... θανατηφόρο μικρόβιο της διαιτησίας".


Πηγή : sport24.gr