Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κ.Παπαδόπουλος: "Καμία σύγκριση με τον Ολυμπιακό"

Από το πήγαινε-έλα στην πρώτη και δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρέθηκε στη μπουντεσλίγκα και την Σάλκε, του Φέλιξ Μάγκατ.

Οι πρώτες μέρες του Παπαδόπουλου στη Γερμανία, τον βρίσκουν από το γήπεδο στο σπίτι και τούμπαλιν. Γι' αυτό το λόγο, στο πλάι του βρίσκεται η μητέρα του προκειμένου να τον φροντίζει σε ό,τι χρειαστεί. Τα πρώτα δείγματα του νεαρού αμυντικού είναι άκρως εντυπωσιακά, καθώς μέσα από τις προπονήσεις έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Έλληνας αμυντικός μιλάει στο contra.gr για τις πρώτες του παραστάσεις από το νέο του περιβάλλον στη Γερμανία.

“Είμαι πολύ καλά. Ευχαριστιέμαι κάθε στιγμή στην ομάδα. Δουλεύω πολύ σκληρά στις προπονήσεις και αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμάει ο προπονητής μου. Για να καταλάβετε, ο Μάγκατ άφησε εκτός φιλικών αγώνων παίκτες οι οποίοι αποτελούσαν τον βασικό κορμό στο περσινό πρωτάθλημα και επιβράβευσε όσους δείχνουν ζήλο στις προπονήσεις. Εγώ στο φιλικό με την Μπάγερν Μονάχου έπαιξα δεξί μπακ στο πρώτο ημίχρονο και στόπερ στο δεύτερο μέρος”.

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλου η Σάλκε ήρθε ως επιλογή "σωτηρίας" για την καριέρα του. Το γιατί, το εξηγεί με αφοπλιστικό αυθορμητισμό: “Εδώ είναι τέλεια. Η μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Γερμανία υπάρχει δικαιοσύνη. Είσαι καλός και δουλεύεις, παίζεις. Δεν είσαι, μένεις εκτός. Εγώ ξεκίνησα καλά, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά. Δεν έχω περιθώρια για δικαιολογίες και λάθη!”

Η άφιξη του Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό από τον Σβορώνο Πιερίας, συνοδεύτηκε με τον ενθουσιασμό της εξεύρεσης κεντρικού αμυντικού για μια 15ετία. Και όμως, αυτές οι προσδοκίες που δημιουργούσε το ταλέντο του, δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα. Οι λόγοι πολλοί. Για τον ίδιο πλέον, υπάρχει μόνο το μέλλον και η πρόκληση της Σάλκε: “Εδώ γίνεται πολύ καλή προπόνηση. Είναι τεράστια η διαφορά σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στον τρόπο προπόνησης. Είναι τρεις φορές πιο δυνατή από την προπόνηση που έκανα στον Ολυμπιακό. Την αλήθεια λέω. Δεν έχω λόγο να πω ψέματα, ούτε να ψάξω για δικαιολογίες”...

Στη φιλική νίκη (3-1) επί της Μπάγερν Μονάχου, ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια, και πανηγύρισε μαζί με το Ραούλ τα δύο πρώτα γκολ του Ισπανού επιθετικού με τη Σάλκε: “Είναι καταπληκτικό παιδί. Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του και όμως είναι τόσο απλός. Με συμπαθεί ιδιαίτερα. Είναι απίστευτη προσωπικότητα. Είμαστε κάθε μέρα μαζί με τον Ραούλ και μου μιλάει συνέχεια κατά την προπόνηση. Θέλει να με βοηθάει και εκτιμάει το στιλ παιχνιδιού μου!”

*Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κλήθηκε από τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Γιώργο Γεωργιάδη, για το φιλικό αγώνα με την Ελβετία, στις 11 Αυγούστου.


Πηγή : contra.gr