Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Σε καλό δρόμο του Μοϊσές

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μοϊσές Ουρτάδο φέρεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο 29χρονος μέσος είναι ο διακαής πόθος του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη θέση του αμυντικού χαφ και εισηγήθηκε την απόκτησή του στην συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα, η διοίκηση δεν έχασε χρόνο και έχουν αρχίσει ήδη οι διαπραγματεύσεις, με τις πιθανότητες ο Καταλανός να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» να είναι αρκετές.

Πώς έχουν τα δεδομένα

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος τεχνικός επικοινώνησε με τον Μοϊσές και τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών. Ο παίκτης εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Εσπανιόλ. Όπως γράφει η «SportDay», η πρώτη πρόταση των «ερυθρολεύκων» ήταν λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, με τους Καταλανούς να αξιώνουν 2,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία εκτιμούν πως η χρυσή τομή θα βρεθεί σε ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, εκτός κι αν η Ισπανιόλ αυξήσει ξαφνικά τις απαιτήσεις της. Όσον αφορά το συμβόλαιο του Μοϊσές, θα είναι τριετές και οι ετήσιες απολαβές του θα ανέρχονται στις 900.000 ευρώ.

«Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάνατζερ του Καταλανού, Χοσέ Σάλας, δήλωσε στη SportDay: «Ναι, γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εσπανιόλ για τον Ουρτάδο. Είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις και νομίζω πως θα υπάρξει συμφωνία».

Ερωτηθείς αν ο 29χρονος χαφ θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, απάντησε: «Αν τα βρουν οι δύο ομάδες, ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Μάλιστα θα είναι πολύ χαρούμενος να συνεργαστεί ξανά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να παίξει για τον κύριο Βαλβέρδε. Ο Μοϊσές και ξέρει για τον Ολυμπιακό και θέλει Ολυμπιακό».

Η υπόθεση του επιθετικού

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Ολυμπιακό η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ και στη συνέχεια θα γίνει κίνηση για ενισχυθεί η ομάδα με έναν επιθετικό. Το νέο όνομα που προστέθηκε στη σχετική λίστα των Πειραιωτών είναι εκείνο του Σέρχιο Γκαρσία. Πρόκειται για τον 27χρονο φορ της Μπέτις και φέρεται να μετέφερε καλή άποψη για εκείνον ο Βαλβέρδε στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται διατεθειμένοι να κινηθούν επίσημα για την απόκτηση του Ισπανού, ο οποίος βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Εσπανιόλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως ο παίκτης βρίσκεται πολύ κοντά στην καταλανική ομάδα, η οποία προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός προτίθεται να καταθέσει πρόταση 1,8 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να προτείνει ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Όσκαρ Γκονζάλες.

Την ίδια ώρα, στα υπ’ όψιν των Πειραιωτών παραμένει ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Η υπόθεση του Βραζιλιάνου αναμένεται να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα. Η Ρόμα αξιώνει 5 εκατ. ευρώ για την πώληση του 29χρονου παίκτη, ενώ οι ετήσιες απολαβές του ίδιου αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα καταθέσουν τέτοια πρόταση, όμως αν οι Ιταλοί μειώσουν τις απαιτήσεις του, τότε δεν αποκλείεται να γίνει το «deal».

Εξάλλου, στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ΑΕΚ όσον αφορά τις υποθέσεις του Νάτσο Σκόκο και του Ίσμαελ Μπλάνκο. Τα συμβόλαια και των δύο Αργεντινών λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και η «Ένωση» δυσκολεύεται να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί τους. Και οι δύο περιπτώσεις θέλουν χρόνο και χρειάζονται υπομονή.

* Την παραμονή του Ντιόγο στο ρόστερ του Ολυμπιακού ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μαρινάκη το προηγούμενο Σάββατο. Ο Ισπανός θέλει να τον τσεκάρει μέχρι τον Δεκέμβριο (στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος) και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα τον κρατήσει στην ομάδα. Όσον αφορά το ενδιαφέρον της Φλαμένγκο, ο Τύπος στη Βραζιλία ξεκαθαρίζει ότι η απόκτηση του 23χρονου παίκτη είναι δύσκολη, αφού οι Πειραιώτες δεν προτίθενται να τον αφήσουν ελεύθερο.

* Θέμα ωρών θεωρείται η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ματ Ντάρμπισαϊρ στην Μπέρμιγχαμ. Όπως γράφει η «SportDay», η αγγλική ομάδα δίνει στον Ολυμπιακό ένα ποσό της τάξεως των 200.000-300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού. Επίσης, πληρώνει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο του Αγγλου επιθετικού.

* Εντός της ημέρας αναμένεται να τελειώσουν οι μεταγραφές του Σουμπίνιο (από τον Εθνικό) και του Παπάζογλου (από τον Πανσερραϊκό). Αν και οι υποθέσεις θεωρούνται «κλεισμένες» εδώ και μερικές μέρες, η μία μεταγραφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την άλλη. Συγκεκριμένα, ο Πανσερραϊκός θέλει και τον Βραζιλιάνο ως δανεικό για να τελειώσει η μεταγραφή του 22χρονου στόπερ.


Πηγή : sport-fm.gr