Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μεταγραφική καταιγίδα στον Ολυμπιακό

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές του Νταβίντ Φουστέ και του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η διοίκηση του συλλόγου περιμένει την απάντηση του Μοϊσές Ουρτάδο. Σύντομα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση αποχώρησης του Ντιόγο, την ώρα που οι Πειραιώτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να κινηθούν για ακόμη έναν παίκτη!

Η υπόθεση Νέμεθ

Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν με τη Λίβερπουλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση είχε «κλείσει» τον Ούγγρο, όμως ο Έβαλντ Λίνεν ήθελε άλλο στυλ επιθετικού. Το θέμα είχε «παγώσει» και χθες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κομινάκης, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο μεταγραφών της αγγλικής ομάδας, Εντουάρντο Μασία, για να συζητήσουν εκ νέου την υπόθεση.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν περίπου 850.000 ευρώ στους «κόκκινους», ενώ έχει μπει ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 25%. Ο 21χρονος παίκτης αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα για να συζητήσει με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό και να υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 350-400.000 ευρώ.

Έρχεται και ο Φουστέ

Στις 16:10 αναμένεται ο Νταβίντ Φουστέ να φτάσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός φορ έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και σήμερα θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιό του. Η μεταγραφή θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα ανέρχονται στις 650.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία των δύο πλευρών είναι τριετούς διάρκειας, όμως η πλευρά του 28χρονου παίκτη έχει τη δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου εάν οι Πειραιώτες το θελήσουν.

Τελειώνει και του Μοϊσές

Όλα δείχνουν ότι ο Μοϊσές Ουρτάδο θα γίνει παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος μέσος εμφανίζεται διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα, κάτι που φέρεται να είπε στη διοίκηση της Εσπανιόλ. Οι Πειραιώτες φαίνεται πως ικανοποίησαν τον Ισπανό, αφού υπήρχε διαφορά περίπου 150.000 ευρώ για τις ετήσιες απολαβές του. Μάλιστα, η ΠΑΕ άφηνε να εννοηθεί πως είναι κοντά στην απόκτηση του Μοϊσές. Από την πλευρά του, ο παίκτης μίλησε στον ισπανικό Τύπο και τόνισε ότι πρέπει να μείνουν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές (σ.σ.: Μοϊσές, Ολυμπιακός και Εσπανιόλ).

«Πρόκειται για έναν μεγάλο και γνωστό σύλλογο και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποί του σαφώς και με κολακεύει. Aυτό που θέλω εγώ είναι να μείνουν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές από την επίσημη πρόταση που θα κατατεθεί. Η σκέψη μου πάντα ήταν να ολοκληρώσω στην Εσπανιόλ την καριέρα μου, αλλά αν όλα πάνε καλά, η προοπτική του Ολυμπιακού θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος χαφ μίλησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Με ικανοποιεί και με χαροποιεί η γνώμη που έχει ο Βαλβέρδε για μένα. Κοντά του πέρασα δύο πολύ καλά χρόνια, έκανα σημαντικά βήματα μπροστά και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όσο ήταν στην Εσπανιόλ. Με γνωρίζει καλά, ξέρει τι τύπος είμαι μέσα και έξω από το γήπεδο και το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως αν τελικά έρθω στην Ελλάδα, θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του και να τιμήσω την επιλογή του».

Παίρνει κι άλλον!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να τελειώσει το «θρίλερ» της αποχώρησης του Ντιόγο από τον Ολυμπιακό. Χθες έγινε γνωστό πως ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στους Πειραιώτες, όμως αργότερα η διοίκηση διευκρίνισε πως δεν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες. Πάντως, στη Βραζιλία εκφράζεται με μεγάλη αισιοδοξία πως θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Ντιόγο και γίνεται λόγος για ανταλλαγή κάποιων απαραίτητων εγγράφων.

Η Φλαμένγκο φέρεται να έχει κλείσει ήδη τον Ντέιβιντ της Φενερμπαχτσέ, ενώ η πρόεδρος της ομάδας, Πατρίσια Αμορίμ, δήλωσε με νόημα τα ξημερώματα: «Σύντομα θα έχουμε νεώτερα. Είμαστε στη διαδικασία της… γέννας και ίσως να έχουμε δίδυμα ή τρίδυμα (σ.σ.: δύο ή τρεις μεταγραφές)». Εάν τελικά φύγει ο 23χρονος φορ για τη Βραζιλία, τότε οι διοικούντες θα κινηθούν άμεσα για τον αντικαταστάτη του.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα ονόματα του Τζο της Μάντσεστερ Σίτι και του Νταβίντ Τρεζεγκέ της Γιουβέντους. Ο πρώτος δεν υπολογίζεται και οι «Πολίτες» τού έχουν ζητήσει να βρει σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του, ενώ ο δεύτερος πωλείται από τους «μπιανκονέρι» έναντι 2 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν κρούση για την απόκτησή του.


Πηγή : sport-fm.gr