Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Εντυπώσεις από το φιλικό του ΠΑΟ με Ατρόμητο

Ο Γκοβού και ο Μπουμσόνγκ έκλεψαν την δόξα του Σισέ που είχε γενέθλια. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε και έδειξε ότι μπορεί να δωσει λύσεις ενώ ο έτερος συμπατριώτης του χρειάζεται ακόμα δουλειά για να αφομοιώσει το παιχνίδι των συμπαικτών του. To Sport24.gr αναλύει την εικόνα των νταμπλούχων στο πρώτο φιλικό εντός συνόρων...

Ενας διαφορετικός Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο Περιστέρι σε σχέση με αυτόν που περίμεναν οι "πράσινοι" οπαδοί και είχαν παρακολουθήσει στα παιχνίδια με Ιντερ και Μίλαν, σε Τορόντο και Ντιτρόιτ, αντίστοιχα.

Στο πρώτο εν Ελλάδι, φιλικό οι ναμπλούχοι Ελλάδος κάτω από εξαιρετικά δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες είχαν καλό πρόσωπο για περίπου ένα ημίχρονο στο φιλικό 1-1 με τον Ατρόμητο. Κόντρα στον αντίπαλο και την έδρα που πέρσι επιβλητικά οι "πράσινοι" "κλείδωσαν" τον τίτλο, δεν μπόρεσαν να δείξουν τα αναμενόμενα για πολλούς, κάτι που υποστήριξε ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Νιόπλιας.

Εξάλλου τα φιλικά διεξάγονται προκειμένου ο κάθε τεχνικός να βγάζει όσο πιο πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και ο Κοζανίτης προπονητής του "τριφυλλιού" χωρίς να έχει την βάση της ομάδας, δηλαδή τους 10 διεθνείς παίκτες, μπόρεσε να δει μερικά πράγματα από το ματς κόντρα στο αξιόλογο συγκρότημα του φίλου του και πρώην συμπαίκτη, Γιώργου Δώνη.

Το κέρδος και το μεγάλο στοίχημα

Παρόλο που η Πέμπτη ήταν η μέρα του Τζιμπρίλ Σισέ που έκλεισε τα 28γενέθλια του και αποθεώθηκε στην έναρξη του ματς, το μεγάλο κέρδος της χτεσινής βραδιάς αναμφισβήτητα ήταν ο συμπατριώτης του και "κολλητός" του φίλος, Σίντνεϊ Γκοβού.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Λιόν, που έδειξε "μουδιασμένος" στα προηγούμενα φιλικά που έδωσε το παρών, στο Περιστέρι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού παρά την "ζέστη" έδειξε ορεξάτος ενώ άνοιξε και εκείνος λογαριασμό πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, και μάλιστα με το αριστερό πόδι.

Ο Γάλλος σταρ που ήταν ο κινητήριος μοχλός των "πράσινων" στην δεξιά πλευρά ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα και βοήθησε σημαντικά τον συμπατριώτη του Σισέ στην επίθεση. Οι δυό τους σίγουρα μαζί με τον Λέτο από αριστερά αναμένεται να αποτελέσουν το μεγάλο "στοίχημα" του φετινού Παναθηναϊκού, αφού θα υπάρχει σε κάθε ματς αλληλοκάλυψη μεταξύ τους και συνεχείς λύσεις στο σκοράρισμα.

Μέτριος αλλά και τρομακτικός

Σε ότι αφορά τον έτερο Γάλλο του Παναθηναϊκού, τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, σίγουρα πολύ θα διαπίστωσαν ότι ήταν έξω από τα νερά του. Δικαιολογίες σίγουρα υπάρχουν για τον αμυντικό που θα κουβαλάει την φετινή χρονιά το προσωνύμιο του "killer".

Ο "Μπουμ-Μπουμ" όπως χαρακτηριστικά τον φωνάζουν πολλοί φίλοι της ομάδας έδειξε αστάθεια στην απόδοσή του και έκανε αρκετά λάθη. Εχοντας για πρώτη φορά στο πλάι του ως παρτενέρ τον Γιοσού Σαριέγκι, ο Μπουμσόνγκ δεν έδειξε την ίδια σιγουριά που είχε κόντρα στην Μίλαν, που είχε τον Σεντρίκ Καντέ, με τον οποίο μιλάει την ίδια γλώσσα και σαφώς συνεννοείται πιο εύκολα.

Παρόλο που στην άμυνα έδειξε ότι ακόμα χρειάζεται δουλειά και μέρα με την μέρα θα πρέπει να βελτιώνεται και να αφομιώνει όσα του ζητάει ο Κοζανίτης τεχνικός, ο Μπουμσόνγκ έδειξε και κάτι ακόμα. Πως μπορεί να αποτελέσει μια λύση στα στημένα για τους "πράσινους", αφού στο Περιστέρι κατάφερε μετά από εκτελέσεις φάουλ να πιάσει την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, δείχνοντας ότι μπορεί να "απειλει" και εκείνος με την σειρά του.

Ο Μαρίνος και τα χαμένα "κουκιά"

Για άλλη μια φορά, ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε όπως και στο Ντιτρόιτ, τον Στέργο Μαρίνο στην δεξιά πλευρά σε ρόλο αντι-Γκοβού. Ο Ελληνας διεθνής πλέον μέσος λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την αποστολή της Εθνικής και το ματς στην Σερβία, όπου πήρε το βάπτισμα του πυρός, βρέθηκε στο γήπεδο που μεγαλούργησε και αποθεώθηκε από όλους τους παλιούς του φίλους.

Ο Μαρίνος πέρασε στο παιχνίδι και από την αρχή οι οδηγίες του προπονητή του ήταν να παίξει τον ρόλο του δεξιού χαφ και για ένα ακόμα ματς κατάφερε να αποδείξει πως μπορεί να αποδώσει και εκεί τα μέγιστα, κάνοντας και τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος που ήταν στις εξέδρες, να "τρίβει" τα χέρια του για το μέλλον.

Στο Περιστέρι, είδαμε ακόμα τους θεωρητικά "κομμένους" να παίρνουν λεπτά συμμετοχής και να δείχνουν καλά στοιχεία. Αρχικά, ο Κλέιτον σε ρόλο αντι-Νίνη απέδειξε πως όταν θέλει, ξέρει και μπορεί να προσφέρει. Ο Βραζιλιάνος άσος από το πρώτο λεπτό ξεδίπλωσε το ταλέντο που "κρύβει" μέσα του και με κάθετες μπαλιές (μερικές φορές και με το εξωτερικό μέρος του ποδιού) τροφοδοτούσε τους επιθετικούς της ομάδας.

Στο ματς αγωνίστηκαν και οι Γκάμπριελ, Μελίσσης και Μάντζιος με τον Ελληνα τεχνικό σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον τηλεοπτικό φακό να ζητάει από τον Ελληνα επιθετικό να δίνει κάτι παραπάνω σε μια χαμένη μπαλιά, γνωρίζοντας ότι διαθέτει τις ικανότητες. Βέβαια, και οι τέσσερις αυτοί παίκτες έχει αποφασιστεί να παραχωρηθούν αλλά ακόμα δεν υπάρχουν νεώτερα τόσο από προτάσεις προς την ΠΑΕ, όσο και από τους εκπροσώπους τους.


Πηγή : sport24.gr