Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σήμερα στη μάχη του Europa League

21:30 NOVASPORTS 1 ΠΑΟΚ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

22:00 NOVASPORTS 2
ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΑΕΚ

Τη νίκη θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ, στο αποψινό παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ στην Τούμπα (21:30, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα προσπαθήσει να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ενόψει του επαναληπτικού στην Κωνσταντινούπολη. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως έκαναν στους αγώνες με τον Άγιαξ, και ελπίζουν να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στόχος των «ασπρόμαυρων» είναι να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ και να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα έχουν τη στήριξη των οπαδών τους και θα κοιτάξουν στα μάτια τους Τούρκους.

Θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Europa League θέλει να χτίσει απόψε η ΑΕΚ στη Σκωτία απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ (22:00, Novasports 2 και NovaΣΠΟΡ 94,6). Η συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας της ομάδας και το φθινόπωρο είναι απαραίτητη, τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για ψυχολογικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους. Άλλωστε η Ευρώπη ενισχύει το πρεστίζ μίας ομάδας, δίνει… ώθηση για τις εγχώριες υποχρεώσεις και φέρνει στα ταμεία χρήματα, που με την πρόκριση στους ομίλους θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ αντί του Μπλάνκο στην κορυφή της επίθεσης, των Λαγού και Γιάχιτς στα άκρα της άμυνας και του Μάκου δίπλα στον Καφέ στο κέντρο, ελλείψει του τραυματία Γκέντσογλου και δεδομένου ότι ο Ντιόπ δεν είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο.

Έτσι, λοιπόν, το 4-2-3-1 θα έχει την ακόλουθη μορφή: Σάχα, Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Τζεμπούρ. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Αραμπατζής, Νταντόμο, Αργυρίου, Καράμπελας, Γεωργέας, Ντιόπ, Έντερ, Μπερνς και Μπλάνκο. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί φορώντας μπλε εμφανίσεις, καθώς οι γηπεδούχοι επέλεξαν να κρατήσουν τα χρώματά τους, πορτοκαλί και μαύρο.


Πηγή : sportfm.gr