Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Σπανούλης: "Στην Τουρκία για μετάλλιο"

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στο Sport24.gr ότι οι στόχοι της Εθνικής είναι υψηλοί στο Μουντομπάσκετ και πως όλοι στην ομάδα πρέπει να πατάνε τα πόδια τους στη γη, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου κάλεσε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Οι στόχοι της Εθνικής είναι ξεκάθαροι για τον Βασίλη Σπανούλη, όπως και το τι πρέπει να γίνει για να μείνει μέσα σε αυτούς: "Πάμε με τον τίτλο μιας πολύ καλής ομάδας που πάει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Τώρα θα κάνουμε τα πάντα για το καλύτερο δυνατό.

Σίγουρα οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο και στα επίσημα παιχνίδια. Έχουμε παίξει μόλις τρία φιλικά και η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας.

Σε 12 μέρες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοίγει την αυλαία του και για τον Βασίλη Σπανούλη, η Εθνική απλά πρέπει να πατάει τα πόδια της στη γη: "Στην Τουρκία θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρωταρχικός στόχος μόλις φτάσουμε θα είναι να νικήσουμε την Κίνα και καθώς θα προχωράει το τουρνουά, θα προχωρούν και οι δικοί μας στόχοι. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά. Σίγουρα, ο στόχος είναι υψηλός, αλλά πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι, να πατάμε τα πόδια μας στη γη και να προχωράμε βήμα βήμα".

Μάλιστα, ο Έλληνας διεθνής ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει κανείς να στέκεται ακόμα στην εικόνα της Εθνικής στα φιλικά της Κύπρου: "Όσο περνάνε οι μέρες οι ομάδες θα είναι πιο έτοιμες. Το τουρνουά της Κύπρου ήταν απλώς ένα τουρνουά, κάποια φιλικά παιχνίδια μόνο. Πιστεύω ότι μείναμε παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια απ' ότι έπρεπε. Τίποτα, μόνο φιλικά προετοιμασίας και προχωράμε. Οι ομάδες είναι ανέτοιμες ακόμα. Στόχος είναι το Μουντομπάσκετ και όχι τα φιλικά παιχνίδια".

Μετά τον Καναδά, τη Σερβία και τη Σλοβενία, η Εθνική θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, ωστόσο ο Βασίλης Σπανούλης ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμα φιλικό ματς. "Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τη χώρα μας, που θα έρθει εδώ η Εθνική Αμερικής για να παίξουμε", επισήμανε ο παίκτης του Ολυμπιακού και συνέχισε:

"Θα είναι καλό και για τον κόσμο όσοι έρθουν να το δουν από κοντά και όσοι το δουν γενικά. Δεν παύει όμως να είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας όπως και τα υπόλοιπα. Θα είναι το τελευταίο τεστ πριν πάμε στην Τουρκία και πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι.

Κοιτάμε μέσα από τα παιχνίδια να γίνουμε καλύτεροι. Στην τελική ευθεία θα μπούμε σε 7-8 μέρες, η ομάδα ακόμα φτιάχνεται, ακόμα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, να βρούμε τα πατήματά μας, την ψυχολογία μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όταν παίζουμε θέλουμε να νικάμε. Κάτι που κάνει καλό και στην ψυχολογία".


Πηγή : sport24.gr