Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ 21:00 NOVASPORTS 1

Πεπεισμένος ότι οι παίκτες του θα πάρουν τη νίκη και την πρόκριση επί της Νταντί Γ. παρά τα όσα έγιναν με την αναζήτηση της έδρας, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Είχατε πει πριν τον πρώτο αγώνα ότι η Νταντί είναι καλή στις στημένες φάσεις. Μετά το πρώτο ματς, πιστεύετε ότι υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που την κάνουν επικίνδυνη;
«Έχω ξαναπεί ότι έχουν κι άλλα στοιχεία που πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι μόνο ένα στοιχείο, δηλαδή η δύναμη στο ψηλό παιχνίδι. Έχει και γρήγορους παίκτες, πολύ καλούς. Γενικά η ομάδα θα είναι πιο καλή από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι ή στο τελευταίο που έπαιξαν στο πρωτάθλημα και έχασαν με 4-0. Έχει να παίξει ελεύθερα αυτόν τον αγώνα, να παίξει με πάθος και δύναμη όπως σε κάθε παιχνίδι. Με μια νοοτροπία που μπορεί να παίξει ρόλο. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσουμε όπως και στη Σκωτία με το δικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται και να φτάσουμε εκεί που πιστεύω ότι μπορούμε, στη νίκη. Είναι δυνατή ομάδα, τρέχει πολύ, δεν σταματάει. Και μετά από όλα τα τελευταία γεγονότα μπορεί να έχει και ένα παραπάνω πλεονέκτημα. Από τη δική μας πλευρά, δεν πρέπει να δώσουν οι παίκτες σημασία σε ό,τι έγινε αυτές τις ημέρες. Για αυτά σίγουρα έχω άποψη αλλά μη με ρωτάτε να σας πω τίποτα. Είμαι προπονητής και άνθρωπος και δε θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα τώρα».

Μπορείτε να μας πείτε αν οι παίκτες έκαναν παράπονα σε εσάς;
«Κανένα παράπονο. Κοιτάμε τη δουλειά μας και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία και δε θέλουμε να έχουμε».

Πόσο αλλάζει τα σχέδια σας η απουσία του Δέλλα;
«Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, έτοιμοι. Πιστεύω θα είμαστε καλοί. Περιμένω να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει. Πιστεύω ότι και χωρίς τον Δέλλα θα πάει πολύ καλά ο Γιάχιτς όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια».

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τον Ντιόπ περισσότερο από ό,τι στο πρώτο ματς;
«Ό,τι μου επιτρέπει το παιχνίδι. Χωρίς να υποτιμώ, με αυτή την απάντηση, τον παίκτη».

Όλη αυτή η ιστορία με το γήπεδο έχει επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας;
«Έχω απαντήσει σε αυτά. Εμείς δεν έχουμε καμία δικαιολογία και προσπαθήσαμε να τα αποφύγουμε.

Μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχει απογοήτευση στη Νταντί για όλη αυτή την κατάσταση;
«Τι να κάνουμε; Δε θέλω να μιλήσω για αυτή την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα που κάνει η Νταντί. Θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή».

Είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς της;
«Είναι μειονέκτημα για όλους όταν παίζουν ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι χωρίς τον κόσμο τους».


Μάκος: «Ύπουλο το 1-0»
Εκ μέρους των παικτών της ΑΕΚ μίλησε ο Γρηγόρης Μάκος, που τόνισε πως η απουσία του κόσμου θα είναι ένα μειονέκτημα, ενώ χαρακτήρισε ύπουλο σκορ το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτές τις ημέρες πώς σας επηρέασε;
«Δεν πρέπει να μας επηρεάσει καθόλου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαστε στην αρχή της σεζόν, πάμε καλά, είμαστε όλοι μαζί, έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία και όλα είναι θετικά για εμάς».

Από το ΟΑΚΑ στη Νέα Σμύρνη και τώρα Καραισκάκη. Δεν είναι πρόβλημα;
«Γήπεδο το ένα, γήπεδο και το άλλο. Το γεγονός ότι δε θα έχουμε μαζί μας τον κόσμο μας είναι ένα μειονέκτημα αλλά όλα είναι γήπεδα και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

Πιστεύεις ότι είναι πονηρό το σκορ του πρώτου αγώνα; Σας δίνει το δικαίωμα να… χαλαρώσετε μέσα στο ματς;
«Σίγουρα είναι επικίνδυνο αποτέλεσμα. Αν βρεθούμε εμείς νωρίς πίσω στο σκορ, όπως αυτοί στο πρώτο ματς, και θα είμαστε και χωρίς κόσμο… Πιστεύω, πάντως, ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Καλά οργανωμένοι, πειθαρχημένοι, ξέρουμε τι μας είπε ο προπονητής και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αν και σίγουρα είναι ύπουλο σκορ το 1-0».

Δίπλα η διοίκηση
Την προπόνηση της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για παν ενδεχόμενο, παρακολούθησαν και οι Αδαμίδης, Καπετανάκης, Κοσμάτος και Δημητριάδης, που είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα.


Πηγή : Gazetta.gr