Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αυτός είναι ο Κέσελι

Ο Μάρκο Κέσελι είναι ο νέος σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού και τον 22χρονο Σέρβο συστήνουν στο ελληνικό κοινό μέσω του gazzetta.gr δύο πρώην προπονητές του, ο Τριφούνοβιτς και ο Πέτροβιτς.

Ο Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κέσελι ενώ ο Ακο Πέτροβιτς ήταν λίγο πιο μετριοπαθής. Ο πρώτος τον είχε φέτος στον Ερυθρό Αστέρα ενώ ο δεύτερος είχε συνεργαστεί μαζί του πέρσι στον σύλλογο του Βελιγραδίου.

Τριφούνοβιτς: «Παίκτης νικητής»

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον νυν τεχνικό της σερβικής ομάδας που είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον πρώην, πλέον, παίκτη του.

Καλησπέρα κύριε Τριφούνοβιτς, ο Κέσελι είναι πλέον αθλητής του Ολυμπιακού;

Ναι, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον παίκτη;

Είναι πολύ καλός, νέος και με εμπειρία στα διεθνή παιχνίδια. Οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να γίνει καλύτερος. Δούλεψα την σεζόν που μόλις πέρασε μαζί του στον Ερυθρό Αστέρα και μπορώ να σας πω πως είναι από τους καλύτερους παίκτες από τη γραμμή του τριπόντου. Εχει εκπληκτικό σουτ. Είναι ποιοτικός παίκτης και μαζί με τους Σπανούλη, Τεόντοσιτς και Νεστέροβιτς και με τη βοήθεια του Ιβκοβιτς θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Ολυμπιακού.

Ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν;

Το σουτ του που είναι σε υψηλά επίπεδα. Δεν φοβάται μέσα στο παρκέ και γίνεται ολοένα και καλύτερος στο αμυντικό κομμάτι. Είναι καλό στα ριμπάουντ και ιδιαίτερα στα επιθετικά. Εχει μεγάλο άλμα, μακριά χέρια και παίρνει πολλές καλές θέσεις μέσα στο γήπεδο.

Πιστεύτε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

Σίγουρα είναι καταπληκτική επιλογή για τον Ολυμπιακό ο Κέσελι. Είναι παίκτης νικητής και μπορεί να γίνει ο ηγέτης, πάντως δεν θα έχει ηγετικό ρόλο στην ελληνική ομάδα λόγω της παρουσίας του Σπανούλη και του Τεόντοσιτς. Πιστεύω θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, τέτοιοι σουτέρ δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη.

Πέτροβιτς: «Είναι χαϊλάντερ»

Τη σεζόν 2008-09 προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα ήταν ο Ακο Πέτροβιτς με τον 51χρονο τεχνικό να είναι μετριοπαθής μέσω του gazzetta.gr όσον αφορά τον Μάρκο Κέσελι.

Κύριε Πέτροβιτς, ποια είναι η γνώμη σας για τον Μάρκο Κέσελι;

Είναι καλός παίκτης και αγωνίζεται στη θέση «3». Ο Μπιέλιτσα ήταν πάντα η πρώτη επιλογή αλλά τώρα πήγε στη Κάχα. Είναι περίπου ίδιος παίκτης με τον Μπιέλιτσα αλλά ξεχωρίζει από τα τρίποντα του. Είναι πολύ καλός και στα επιθετικά ριμπάουντ.

Πιστεύτε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

Δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει, δεν είμαι εγώ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς για να ξέρω. Ο νέος του προπονητής σίγουρα θα γνωρίζει πολλά περισσότερα και πως θα μπορέσει να τον αξιοποιήσει.

Ως χαρακτήρας πως είναι;

Είναι πολύ καλό παιδί. Ευγενικός και ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα. Είναι χαϊλάντερ, χαιλάντερ (σ.σ. Γελάει)!

Μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού;

Ηγέτης είναι ο Βασίλης Σπανούλης για τον Ολυμπιακό, όχι ο Κέσελι.


Πηγή : Gazetta.gr