Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 21:00 conn-X TV Sports

Σκοπός του Ολυμπιακού στον αυριανό επαναληπτικό για τα προκριματικά του Europa League με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η νίκη που θα δώσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων και όχι η ισοπαλία. Αυτό ξεκαθάρισε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

«Σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν κατεβαίνεις για ένα αποτέλεσμα, πχ για ισοπαλία, γιατί κρύβουν παγίδες αν τα αντιμετωπίζεις έτσι. Θα παίξουμε για να νικήσουμε», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από την πρόκριση.

Για την ενδεκάδα ο Λίνεν άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπολογίζει για το αρχικό σχήμα τους Τοροσίδη, Ιμπαγάσα και Αβραάμ Παπαδόπουλο. «Θα πάρουμε μετά την απόφασή μας. Αυτοί, πάντως, που έχουν έξι ή επτά εβδομάδες προετοιμασία έχουν προβάδισμα. Τοροσίδης, Αβραάμ και Άριελ έχουν ανέβει, αλλά είναι ακόμα πίσω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού:

Πόσο άγχος φέρνει στον Ολυμπιακό, αυτό το γκολ της Μακάμπι;

«Η πίεση είναι φυσιολογική, όπως είπε και ο Όλοφ. Η πίεση για τη νίκη. Οι περισσότεροι παίκτες είναι συνηθισμένοι σε αυτή την πίεση».

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας για την Μακάμπι μετά το πρώτο ματς;

«Είναι μία τεχνική και πολύ καλή ομάδα»

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξετε αύριο σε σχέση με το πρώτο ματς, θα δούμε τον Τοροσίδη; Θα δούμε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο;

«Θα πάρουμε την απόφαση αύριο. Όλοι οι παίκτες που είναι στο γκρουπ έχουν την ευκαιρία να παίξουν, αλλά όσοι προπονούνται 6 εβδομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες από αυτούς που έχουν κάνει λιγότερες μέρες προετοιμασία. Αβράαμ, Τόρο και Άριελ που ήρθαν αργότερα έχουν αρχίσει να αποκτούν μία φυσική κατάσταση, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμοι».

Ο καιρός, η ζέστη και η υγρασια, πόσο θα επηρεάσουν την ομάδα σας; Η είναι συνηθισμένοι οι παίκτες σας από την Αθήνα;

«Το ότι παίζουμε στις εννιά το βράδυ, θα είναι λίγο διαφορετική η θερμοκρασία. Νομίζω ότι η υγρασία θα είναι ίδια για εμάς και για τη Μακάμπι. Στην Αθήνα νομίζω ότι κάπως έτσι είναι ο καιρός, με την υγρασία να είναι λίγο περισσότερη εδώ».

Με δεδομένο ότι σας βολεύει η ισοπαλία, θα πάτε πιο συντηρητικά αύριο;

«Αν θες να περάσεις στην Ευρώπη θα πρέπει να πηγαίνεις για τη νίκη. Πρέπει στο τέλος να δεις αν είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Αλλά να πηγαίνεις για ένα αποτέλεσμα πριν από το παιχνίδι, είναι λίγο επικίνδυνο».

Ο Ρεχάγκελ ήταν πολύ επιτυχημένος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εσείς έχετε άγχος που τον ακολουθείτε;

«Χρειάζομαι κάποια χρόνια για να τον φτάσω! Είναι 72 ετών, έχουμε καιρό».

Σε σχέση με τον Αβραάμ και τον Τοροσίδη. Ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης, ο Μέλμπεργκ, ο Μπράβο πήραν τα περισσότερα ματς πέρυσι. Δεν νομίζετε ότι είναι ένα ρίσκο να πάτε με τους πιο νέους;

«Αν βάλουμε κάποιους παίκτες που έχουν παίξει κάποια 45λεπτα σε κάποια ματς, τότε ναι. Αυτοί οι παίκτες που χρησιμοποιούμε είναι όσοι έχουν κάνει προετοιμασία έξι εβδομάδες, έχουν παίξει κάποια φιλικά και στα επίσημα ματς. Είναι φανερό ότι αυτοί οι παίκτες έχουν αβαντάζ».

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που πληρώνονται ακριβά και δεν ήρθαν εδώ. Όπως για Ριέρα. Αξίζει το ρίσκο να μην είναι εδώ ο Ισπανός, να βοηθήσει έστω 10 λεπτά;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. Ο Άλμπερτ έπαιξε στο τελευταίο φιλικό, ήταν πολύ κουρασμένος. Έχει κάνει μία εβδομάδα προετοιμασία. Χρειάζεται χρόνος για να προετοιμαστει. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος για να γυρίσει ένα ματς σε δέκα λεπτά. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, θα μας βοηθήσει στο μέλλον, αλλά όχι δεν είναι ακόμα έτοιμος. Θα ήταν μεγαλύτερο ρίσκο αν τον έφερνα εδώ.
Το να αφήσεις κάποιον που είναι έξι εβδομάδες στην προετοιμασία, θα ήταν μεγαλύτερο ρίσκο».

Μετά την προπόνηση, ποιο θα είναι το μήνυμά σας στους παίκτες για το αυριανό παιχνίδι;

«Κάθε παιχνίδι θέλουμε να κυριαρχούμε και να το κερδίζουμε. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Είναι πολύ απλή η απάντηση. Σίγουρα είναι διαφορετικό παιχνίδι».

Ο Ντουντού είναι εδώ; Είναι έτοιμος;

«Θα δούμε στην προπόνηση και θα τα βρούμε όλα».


Πηγή : Sport-fm.gr